Abes bir örnek bu. Sizce iyi bir şey mi? Japonya'da fazla mesailer yüzünden bir sürü ölümler oluyor. İnsanın kendine de vakit ayırması gerekiyor. Eğitim sistemini geliştirmedikten sonra istedğin kadar tatil süresiyle oynama yap. Neye faydası olabilir?
İnsanları neye çekersen onu yaparlar. Psikolojik birşey.
Eğitim sisteminde birşey yok. Öğrencilerde sorun var.
Matematik-Fizik-Kimya-Biyoloji-Edebiyat öğretiyorlar. Benim zamanımda da Türev gösteriyorlardı, yine türev gösteriliyor. (türev örnek).
Sen matematik, fizik, kimya, biyoloji öğrenmekten kaçarsan. Tembellik edersen, hiçbir eğitim sistemi seni adam edemez.
3 ay tatil verirsen, o öğrenciyi tekrar psikolojik olarak okula ısındırman 2 ayı bulur.
Bunların hepsi zarar.
Gören de tatilde öğrenciler faydalı işler yapıyorlar sanacak.
Kaç tanesi sence oturup bir bilimsel makale okuyordur?
-
Kaç tanesi sence youtube'da saçma videolar ile ilgileniyordur?
-
Bizim halkın huyudur bu. Asla kendi suçlu olmaz. Herşeyi başkasına, başka şeylere atar. Eğitim sistemi iyi değil. ÖSS zor. LGS şöyle.
Sorsan Fizik'ten bir problem bakar kalır. Ama olur mu öyle şey. İllaki onun Fizik hocası ona öğretmemiştir. Yoksa o hep öğrenmeye açıktır.
Otur evde bak. Her yer video kaynıyor, eğitim sistemini bu devirde eliştiremezsin. Boş vaktinde oturup evde istediğin hocadan aynı dersi defalarca alıp öğrenebilir bir öğrenci.
Sınavda da her zaman matematik, fizik, kimya, biyoloji ve türkçe soruluyor bildiğim kadarıyla. Sistem ne olursa olsun, bunlar değişti mi ? Değişemez ki

Soruyu nasıl sorduğundan sanane ? Matematiği ya biliyorsundur ya bilmiyorsundur.
Geçen burada % hesabı sormuş arkadaş. İçim acıdı. Resmen.
4 sayfa da yanlış cevap vardı.
Çok yazık.
yok hocam günlük 20 değil 255861488 saat çalışıyorlar.
8 saat çalışan sizsiniz yada sanırım öğrencisiniz okuyoruz deediğinize göre.keşke o 8 saaatte verimli okusaydınız.
Geçim derdine düşmüş birçok insan maalesef mesaiye kalıp 3 kuruş fazla kazanayım diye sabah 6 da uyanıp akşam 10 da eve dönüyor. Bırakta o insanlarda aileleriyle vakit geçirsin o tatillerde.
Okuduğum falan yok. Bilgisayar Mühendisiyim.
8 saat çalışıyorum.
İş hayatında 8 verimli saat çalışıyorum.
12 saat çalışır gibi görünüp 6 saatini goygoyla 2 saatini yemekle harcayanlardan değilim.
O yüzden 8 saat bana tüm işlerimi halletmem için yetiyor.
İşçi kesim hariç, yazdıklarınıza katılmıyorum.