Hocam açıklamanız için çok teşekkür ederim, genelde araştırma yaptığımda şuan en doğru yatırımın 22 ayar gram altın olduğu söyleniyor çünkü bozdurma noktasında o günün satış kuruna istinaden bozum yapıldığı için zarar etme olasılığı olmadığını ileten arkadaşlarım oldu. Sizce şuan 22 ayar gram altına yatırım yapmak doğru bir yatırım mı sizce ? çeyrekler eski yeni tarih olayı olduğu için bozum işleminde fark oluyormuş ama 22 ayar gram altında böyle bir durum yokmuş siz ne diyorsunuz bu konuda ?
22 ayar diyen arkadaşların mesleği nedir bilmiyorum ama keşke kulaktan dolma bilgiler vermeseler daha güzel olur

22 ayar ala bileceğin şey ya ziynet altını dır ya bilezik yada fantezi takı ürünü dür. Ziynet altın da alım satımın da mesela eski tarihli 20 tl etiket fiyatıdır indirim yapıyoruz 5 tl yeri geliyor 10 tl vs daha altına veriyoruz ama yeni tarihli de 25 tl ye satılıyor ama en kötü 20 tl den veriyoruz yani eski tarihli etiket fiyatına sen alır iken yeni ve eski fiyat farkı var oda yeni tarihli darphaneden geldiği için direk satmaya geldiğin de ise yeni eski ayrımı yapılmıyor sabit alınıyor eskiyi düşük yeni olsa daha yüksek alırım diyen kuyumcular var lakin anlam veremiyorum onlara çoğu müşteriyi kandırma yönlü yeni sata bilmek için yaptıkları hareket satar iken de çeyrek başı 15tl civarı kaybın var eskiden 3-5 tl idi kayıp ama altın fiyatı düşüktü fiyat yükseldikçe fark da artıyor. 22 ayar Bilezikte ise alım satım farkı %10 civarıdır ya ni yaklaşık %8-10 civarı kayıp yaşarsın satmak ister iken hele birde fiyat düştü ise kaybın daha çok artar ksıa vadeli aldığın için. Düğün vs için kullanmaya alınsa amenna alırsın bayan kullanır sıkışınca hazır paradır belli birmiktar kayıp la bilir ama görmezden geline bilirde o kayıp ozamanki duruma göre. 22 ayar fantezi takı zaten alma yatırım için 14 ayar fantezi takı ile 22 ayar fantezi takı alım satımdaki kayıp aynıdır alım satım da %30-50 civarı hatta daha fazla kayıp yaşarsın sebebi ise gr satış fiyatı her kuyumcuda farklı olacağı için ve alır iken her biri farklı alacağı için ve birde taş vs var ise bunların ağırlığı düşüleceği için.
Altında en mantıklı yatırım 24 ayar has plaka altınlar dır ambalaj içindeki külçe gr altınlar ile karıştırmayın sakın benim dediklerim
bu resimdeki gibi dir. Bunu biz böyle keseriz istenilem gramda veririz. Alım satım arasındaki o günkü kura göre .50 krş ila 1 tl civarın da dır. En düşük kayıp bunlar da dır. Güvene bileceğin veya mahallende olan bir kuyumcudan almanı tavsiye ederim. Bankalar dan alma dediğim gibi altındaki ve dövizdeki ani artışlar da bankalar alım satımı makaslı yapıyorlar fark çok ola biliyor o yüzden. Forex sistemler den ala bilirsin sanırım onlarda alım satım farkında makas olmaz bildiğim kadarı ile bir araştır derim.
Sana şuan al alma demem diyemem öncelikle para benim değil bana göre doğru olur tahminim ama bir bakarsın yanlış bir tahmin yürütmüş olurum. Dolar bankadamı nakitmi direk sana dolar olarakmı geldi yoksa sen kendinmi dolara çevirdin çevirdi isen çevirdiğin de nekadar dı satsan nekadar kar edeceksin vs vs bunları sen biliyorsun öncelikle hesap kitap yap. Sonra ise riske girip giremiyeceğini düşün misal 20 gün sonra bozdureman gerekir daha önce bozdurmazsın altın da da 3-5 milyar zarar ediyor olur sun o an düşüktür fiyat bunu kabul ede bilecekmisin bu tür ihtimallerinde herzaman var unutma. Şuan seçim var dediğim gibi bu seçimden dolayı altında ve dolarda yukarı yönlü hareketlenme olacak bana göre şuan dolar bozup altın almak gereksiz tabi doları kaçtan aldığına bağlı bu durum. Altın fiyatı hala yüksek açııkçası geri gelcek ama biri çıkıyor birşey konuşuyor tekrar yükseliyor fiyatlar seçim sonucun da tepki olarak kısa süreli de olsa yükselme olur ise en fazla 280 olur oda olursa sonra aşağı yönlü düşüş meydana gelir şöyle yapman mantıklı ister doların yarısını bozu seçim öncesi yarısı ile altın kalanı dövizde kalır fiyatlar çşunca bozarsın yada dövizde kalır fiyat çoşunca bozarsın fiyatlar düştüüğünde ise altın alırsın çünki bu şekilde devam eder ise altın onsu bu civarlar da devam edecek gibi ilerleyen zamanlar da tepki isteği devam edecek vs detaya giremiyorum şuan ama böyle gider ise ağustos ayların da falan sanırım 300 ü geçer altın artık şu zamanları iyi ve akıllıca değerlendir derim ama elindeki parayı 1 yıl civarı unutman en iyisi bence gerçekten alım satım yapıp kazanmak istiyor isen. sana net birşey diyemem gerçekten ben kendim anlık olarak hareket ediyorum kendi, düşüncem ile yanlış da olduğu oluyor o yüzden seni yanıltmak istemiyorum sadece piyasayı takipet gelişmeleri vs zaten gerisi kolay