15.000 $ Hocam. TL çevirip altına yatırım yapmak istiyorum.
dolar kaç iken aldın önemli noktalardan birisi bu. Bozar iken kar etmelisin.
Doları bozup altın almak mantıklımı der isen evet altın bukadar yükselmeden önce mantıklı idi ama şuan ki bu seviyeler de yorum yapmak zor. Biliyorsun ist. seçimleri var gelecek ay ve ozaman ne olacağı çok belirsiz ani tepki olarak gr 270-280 civarlarına vs yükselip tekrar düşe bilir de o seviyeyi görmeye bilir de. Bekleteceğin süreye bağlı biryan dan da. Sana tavsiyem şu olur hesap yap nekadar süre bekleteceğim. Kısa süre ise dolar şu seviyelere gelse karım ne olur altın şu seviyeye gelse bağlı olarak karım ne olur şeklin de kafana yatar ise işlem yap. Kısa süre ise bana kalır ise dolar da tutardım büyük ihtimal. Uzun sürede ise 1 yıl ve üzeri süre de ülke durumu malum hergeçen gün herşey kötüye gidip tl değer kaybedecek önlem ala bilecek insanlar da daha henüz sanırım dünyaya gelmedi ler ozamana kadar yükseliş olur ne seviyede bir yükseliş bu bilinmez. Uzun vade de tavsiyem şu yönde dir. Misal 1 yılın veya daha fazla süren var Seçime kadar iniş ve çıkışlar olur kafan da net bir iniş yakaladığın da almak yükseldiğin de satmak devamlı bu şekilde iniş ve çıkışlar da al sat yaparak parayı döndüre bilir sin. Bu para döviz de de altın da da döner illa altın alman gerekmez. Önemli olan senin alım satım yapa bilmen ve kendine güvenmen. Kafayı altına takar isen kesinlikle ziynet altın ( Çeyrek-yarım-tam vs ) bilezik. 22 ayar gram altın 24 ayar gram altın ambalajlı şekilde 5-10 gr vs diye satılanlar dan alma. Kesinlikle bankalar dan altın hesabı açıp yada döviz hesabı açıp alım satım yapma alım satım makası çok fazla oluyor. Nerden ne alacam ozaman der isen altın alacak isen kuyumcular da has plaka şeklinde işlenmemeiş 24 ayar altınlar var alım satım kaybı 0,50 krş ila 1tl arası değişir bunlar dan almalısın. Yada forex sistemlerini araştır bu altın da büyük yükselişler de aradaki makasları neymiş eğer bankalar gibi makas yok ise forex üzerinden döviz de altın da alım satım yapa bilirsin senin için daha kolay olur saklamak zorunda kalmadan. Şunu unatma alım satım yapmaya çekinir isen hiç bulaşma devamlı takip edip işlem yapman gerekiyor. Kısa süre için kesinlikle deymez. Şahsen ben olsam hazır ara dolarda iken seçim zamanını beklerdim o zaman gerçekten güzel oynamalar olacak bir kaç gün kala başlar zaten dalgalanmalar seçim günü sabitlenir snuçlar dan sonra çıkar bu yüzden ben beklerdim ve elimdeki dövizi makassız şekilde bozabileceğim sisteme aktarırdım seçim sonrası artışlarda alım satım makası baya olacaktır. Ben sadece kendi görüşümü dile getirdim uy yada uyma demiyorumyanıltmak istemem dikkatli ol herzaman. Klavyem sorunlu yazım hatası olmuş ola bilir.