Herkese Merhaba,
Konuya açıklık getirmek adına yazmak isterim;
Yorumlarda yazan beyfendinin bahsettiği Fahrettin isimli şahıs benim, çalıştığım şirket adına cevapladığım bu başlık altında imza olarak tüm bilgilerimizi sürekli paylaşıyorum.
Fahrettin Akansu |
fahrettin@archonph.com |
linkedin.com/in/fahrettinakansu |
ArchonPH Linkedin
Yaşanan problem Eres Medya üzerinden bizimle çalışan 15 yayıncının kısa zamanda daha çok para kazanmak uğruna,
video player içerisinde Google policylere aykırı şekilde manipülasyon yaparak, tıklama oranlarını (CTR) %10lara fırlatmalarından kaynaklandığını tahmin ettiğimiz bir banlanma problemidir.
Bu banlanmanın sebebi Google tarafından "invalid activities" olarak bize bildirilmiş ve bu yayıncıların gelirlerinde 60 gün geriye gidilerek kesinti yapılacağı belirtilmiştir.
Google'dan gelen bilgi üzerine yayıncıları bilgilendirdik ve ödemelerini durdurduk.
Bu süreçte herkesin hakkını korumak adına konusu geçen 15 site dışında da çok sayıda yayıncı ile çalıştığımız için,
iadelerin kimlere ait olduğu Google hesap kapanış raporlarına yansıyana kadar beklemelerini rica ettik.
Google dökümünde hangi yayıncının ne kadar iadesi olduğu netleşince de hakkı olanların ödemesi yapıldı, ekside olanların ödemesi yapılmadı doğal olarak.
Nitekim banlanma tarihinden 20 gün ve 35 gün sonra 2 kez iade geldi ve şu an hiçbir yayıncıya borcumuz yok hatta bazılarından alacağımız var.
Gelen iadeleri de teker teker paylaştık. Ortada olan tek problem, kendi yaptıkları yanlış işin bedelini bize ödetmek istemeleri.
Biz aralarında Haber7, Haberler, LOG, Beyazperde gibi firmaların olduğu kurumsal yayıncılarla çalışan bir firmayız.
Piyasadaki birçok firmanın aksine doğrudan yayın raporlarını Google tarafından yayıncılarımız ile paylaşılabilecek şekilde tüm sürecimizi şeffaf yönetmekteyiz.
Çalıştığımız global ve yerel haber kanalları/siteleri, teknoloji siteleri, hizmet sitelerinde böyle bir ban yeme engellenme gibi sorunlar bulunmamaktadır,
aynı şekilde bu sitelerde video ve display kodlarımız ile sorunsuz çalışmaya devam etmekteyiz.
Burada kendileri manipülasyon yapıp, sonra bize çamur atarak öfke kusan arkadaşlara tavsiyemiz;
İşlerini bundan sonra düzgün yapmaları ve kendi suçlarından dolayı oluşan durumlarda sorumluluk alıp hatalarını ve sonuçlarını kabul etmeleridir.
İade yapılmadığı, bizim paralarının üstüne oturduğumuz hayaline inanarak kendilerini haksızlığa uğramış hissetmeleri ne onlara ne de bir başkasına fayda sağlar.
Ekran görüntülerini gönderdik, ofisimize davet ettik kendi gözleri ile de görebilmeleri için, bundan başka da yapabileceğimiz bir şey yok.
Ofisimizin adresi belli,
Arayanların tümüne her konuşmada ofisimizde misafir edip Google hesaplarına beraber bakmayı önerdik,
Toplantılarımız sebebiyle tek şartımız önceden randevulaşmak ve ortak zaman belirlemekti.
Bu süreçte sadece Eres Medya ile irtibattaki yayıncılardan Özgün Bey, Eres Medya çalışanı Bayram Bey ile ofisimize geldi,
Tüm süreci konuştuk, ekranlarımızı gördü durumu onayladı ve konu kapandı.
ama başka konuştuğumuz kimse gelip kontrol etmeyi kabul etmedi.
Tüm bunların dışında kendi iş modelleri sebebiyle geliri kesilen ve engellenen bir yayıncının, anlattıklarımızı dinlemeden;
"Parayı yatırın, ben bu parayı çok daha ucuza aldıracak adamlar tanıyorum" gibi bir tehtid ile benimle telefonda konuşması üzerine,
kendisine lütfen bildiğiniz gibi ilerleyin ama biz bunun hukuk yoluyla çözülmesi tarafındayız dedim, şahsıma yapılan bu tehtid için konuşma kaydı çıkarmak zor olmayacaktır.
Başka bir telefon konuşmasında benim arkadaşım Google'da çalışıyor baktı o para yatmış diye zarf atan beyefendiye de aynı şekilde biz paraya el koyduysak bunu hukuk yoluna taşıyalım dedim,
çünkü uzun yıllardır şeffaf bir şekilde çalışıyoruz, merak edenler profilimden yaptığım işleri çalıştığım kurumları inceleyebilirler.
Tüm bunların dışında bizim tarafımızdan herhangi bir haksızlık yapılmamışken, firma itibarını yalan itham ile zedeleyecek paylaşımlar yapılması doğal olarak can sıkmıştır.
Konu hakkında sorun yaşayan tüm Eres Medya yayıncılarını önceden randevulaşarak ofisimizde bilgilendirmeyi tekrar buraya da yazıyorum,
Aynı şekilde şeffaf bir kurum olduğumuz için hukuk yolu ile de ilerleyebiliriz, tüm bilgileri gerektiğinde paylaşabiliriz.
"Durumun özeti;
Bu yayıncıların "invalid activity" uyarısı ile geliri geriye dönük Google tarafından kesilmiş ve reklam yayınının durdurulmuş olmasıdır."