Öğretmenim, yılın 4. ayı itibariyle yüzde 15 lik gelir vergisine giriyoruz hocam. Adsenseden değilde p***r'den direk hesaba alıyorum ödemeyi. Yani gönderen google ireland olmuyor.. Ama sanırım aynı risk demi?
Bir de aldığım ödeme çok değil, 1k-4k yı geçmez, ayrıca çalıştığım okulda ticaret yapmayan öğretmen yok

kimi otel işletiyor kimi araba alır satar kimi başka bir şey. Açık açıkta konuşuyor herkes ne yaptığını. Dediğiniz madde esnetildi gibi bir şey anlayacağınız.. Ama tabi tedbiri elden bırakmamak lazım. Kazanç 5k nın üzerine çıkarsa p****r kart ile tebden çekeyim direk diyorum.. bakalım..
Hocam Türkiye'de maalesef böyle bir algı var. Herkes bir suçu yapınca bunun legal olduğu düşünülüyor. Türkiye'de bir suçu 10 kişi işler ama 1 kişi ceza alır. o bir kişi siz olabilirsiniz diğer 9 kişiden biri de olabilirsiniz ama emin olun ki siz ticari faaliyet yürüttüğünüz ve bunun kazancını sizin banka hesabınıza çektiğiniz için suç işliyorsunuz devletin gözünde.
payoneerden çekmeniz sizin gelir elde ettiğiniz gerçeğini değiştirmiyor. Kazancınızda direkt banka hesabınıza yattığı için çok kolay tespit edilebilir sizin ticaret yaptığınız. Sizin örnek verdiğiniz öğretmen arkadaşlarınız kendi isimlerine kayıt ödeme vs tutmuyorlar dır. Ama adsense direkt banka hesabına yattığı için ileride başınıza iş aça bilir ciddi bir ceza alabilirsiniz 657 ye tabi olduğunuz için.
Ayrıca Payooner kart almak için isim soy isim tc onaylatmak gerekiyor resmi evraklar ile. Dolayısı ile payooner kart ile teb atm den para çekince teb bankası kimin para çektiğini çok kolay bir şekilde göre biliyor. Şu anda parayı öyle alanlar incelenmiyor olabilir lakin 4 yıl sonra fark edilip incelenirse 5 yıl geriye dönük yüksek borç ve ceza ile karşılaşa bilirsiniz.