OmerMuhtar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yazdığınızda ciddi misiniz siz? Hem memursunuz hemde adsense gelirini kendi adınıza bir hesaba mı alıyorsunuz? Eğer böyle bir durum varsa hemen başka bir yakınınızın hesabına alın bundan sonra yatacak paraları. 657 de sert bir şekilde belirtilmiştir. devlet memurları ticari kazançlardan kazanç elde edemez (adsense kazancı ticari faaliyettir).

Bir de gelir vergisi hakkında söylediklerinizde biraz yanlış. Şöyle ki devlet memurları aldıkları her maaş da gelir vergisi öder. Bu ödediğiniz miktar o yılki o döneme kadar kazandığınız miktara göre artar. sizin aldığınız maaşa göre kaçıncı ayda artacağı değişiklik gösterir. size www.gib.gov.tr de gelir vergisi oranlarını yazayım buraya ona göre kendiniz hesaplayın.


Gelir Vergisi Kanununun 103 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan gelir vergisine tabi gelirlerin vergilendirilmesinde esas alınan tarife, 2019 takvim yılı gelirlerinin vergilendirilmesinde esas alınmak üzere aşağıdaki şekilde yeniden belirlenmiştir.

18.000 TL'ye kadar % 15
40.000 TL'nin 18.000 TL'si için 2.700 TL, fazlası % 20
98.000 TL'nin 40.000 TL'si için 7.100 TL, (ücret gelirlerinde 148.000 TL'nin
40.000 TL'si için 7.100 TL), fazlası % 27
98.000 TL'den fazlasının 98.000 TL'si için 22.760 TL, (ücret gelirlerinde
148.000 TL'den fazlasının 148.000 TL'si için 36.260 TL), fazlası % 35
Öğretmenim, yılın 4. ayı itibariyle yüzde 15 lik gelir vergisine giriyoruz hocam. Adsenseden değilde p***r'den direk hesaba alıyorum ödemeyi. Yani gönderen google ireland olmuyor.. Ama sanırım aynı risk demi?

Bir de aldığım ödeme çok değil, 1k-4k yı geçmez, ayrıca çalıştığım okulda ticaret yapmayan öğretmen yok kimi otel işletiyor kimi araba alır satar kimi başka bir şey. Açık açıkta konuşuyor herkes ne yaptığını. Dediğiniz madde esnetildi gibi bir şey anlayacağınız.. Ama tabi tedbiri elden bırakmamak lazım. Kazanç 5k nın üzerine çıkarsa p****r kart ile tebden çekeyim direk diyorum.. bakalım..