WEBYON adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu aflar her seçim döneminde yıl sonuna kadar uzatılıyor. Her sene de prim borçları için faiz affı oluyor. İşleyen faizi sildik ödeyin diyorlar belirtilen sürede borç ödenmezse aynı faizi işleyen borcun üstüne tekrar ekliyorlar. nereye kadar gidecek bu sistem bilmiyorum kimse primini ödeyemiyor ya da ödemek istemiyor. Benim birikmiş 5 yıllık prim borcum var bu süre içerisinde hastane kapısından içeri girmedim fakat her ay borç işliyor. Bu primi ya hizmet alınan aylarda tahsil etsinler ya da bu primleri ya sigortalılıktan saysınlar ya da özel bireysel emeklilik primi olarak saysınlar. insanlar almadıkları hizmetin borçlusu durumunda şu an.

Sağlıktan faydalanmanız sorusuna gelince son 1 yıl içerisinde 1 aylık prim ödemişseniz sağlıktan faydalanabiliyorsunuz ödememişseniz faydalanamıyorsunuz. Bildiğim kadarıyla 1 aylık prim borcu öderseniz faydalanabiliyorsunuz yıl sonuna kadar. Hiç ödememişseniz provizyon vermiyor sistem.

Bunu e-devletten sağlık provizyon sorgulama sayfasından kontrol edebiliyorsunuz.
Hocam edevlet girdim gss prim borcu yazdım aramaya sistem hata varmış buradan bakabiliriz demi