Dışarıda bir yerde yemek yedikten sonra çoğunlukla hesabın %10 u civarında bahşiş bırakmaya çalışıyorum. Garson, servis personeli v.s. kişisinin şahsına değil, gün sonunda tüm çalışanlara eşit bölüneceğini düşünerek havuza atılması amacıyla dışarıdayken hem mekandan hem de servis elemanından çok extradan memnunsuz değilsem istisnasız bırakıyorum.
Evime sipariş getiren kişilere ise en az 5 tl olmak kaydıyla, şayet büyük bir terbiyesizlik etmemiş, bir kusur işlememişse mutlaka yine bahşiş veriyorum. GETİR uygulaması gibi yerlerden poşet poşet bir sipariş verdiğim zaman ise 10 ya da 20 tl veriyorum. Bahşiş tabi ki zorunlu değil ancak o iş için maaş alıyor zaten dediğiniz kuryelerin önemli bir kısmının asgari ücret ile çalıştığını hesaba katacak olursanız ve durumunuz müsait ise zorunlu olup olmamanızı düşünmeksizin bahşiş vermeyi düşünmelisiniz bence. İş beğenmeyip ondan bundan bir şeyler dilenen bir çok kişinin aksine iyi kötü çalışan gençlerden ya da yaşına başına aldırmadan aile geçindirmek amacıyla motor tepesinde gezen amcalardan bahsediyoruz burada. Bence boş çevirmek çok yanlış.