10 Maddede Başarılı Bir Makale Yazarı Olmanın Yolu!- Hızlı bir şekilde teslim etmelisin.
- Kelime kalabalığı yaratmalısın. (Ben seni sevdim de öldüm. Öldüm de güldüm. Belki de ölmedim.)
- Rakiplerin çok olacak özellikle de ekipler. (Ekipler, yazarlara 1 TL - 1.25 TL verirken kendileri sadece komisyon ile sürümden kazanır.)
- Bir alanda çok iyi olmanın, çok iyi yazmanın önemi yok çünkü sana verilen değer her zaman aynı olacak. (100 Kelimesi 1.5TL - 2TL) Bunu nimetten sayacaklar.
- H1, H2, H3 ve bold yapman çok önemli! İşte o zaman yazdıkların tadından yenmez.
- Zaten çoğu işveren, anahtar kelime analizi, içerikle ilgili rekabet analizi yapmamış olacak.
- Standartların az üstünde olsan yeterli zaten seninle aynı ücreti alan çoğu kişi senden kötü iş ortaya koyduğu halde aynı ücreti alacak.
- İşverenlerin istediği standartlara uymalısın ondan daha iyisini ortaya koyabilecek olsan bile.
- Kimi zaman çok yorulacaksın, onca yorulmaya rağmen karşılığında almak gereken ücretin peşinde koşacaksın.
- Kazandığın ücret hızlı bir şekilde sigara, yaşam maliyetlerine gidecek ve sadece aç karnını doyurmak için çalışacaksın.
Ek madde: Tüm bunlara rağmen ortalama, kötü, berbat bir makale üretsen dahi bazı sektörlerde üst sıralarda yer alabilirsin. Yani makalen yer alabilir ve bu iş verene yarar sonuçta her iki tarafından kazançlı çıkması gereken bir işin içindesin. Yazdığın makale keza kazara ya da doğru seo çalışması ile üst sıralara çıktıysa, iş veren kazancına kazanç katacak. Senin için çok iyi, aklına gelirsen sana yeniden iş verecek ya da başka biriyle anlaşacak.