cevaplar icin tesekkürler. Ben dart dilinden ziyade flutter ile ilgileniyorum. Flutter bir teknoloji, keza angular ve node da öyle ve bu teknolojiler js dili ile yaziliyor. O baglamdan bakiyorum olaya..

Ben flutter'in icine henüz girmedim, temel dart dili ile ilgili bilgiler aldim bir fark yok benim acimdan. Flutter'un sundugu avantajlari kullanarak bir mobil uygulamasi gelistirecegim. Flutter web'i arastirirken örnek verilen sitelere baktim, ayni mobil app gibi calisiyor.Eger sadece böyle bir seyler "Yapmak zorundaysan" bu tutmaz dedim. Ama belki bilmedigim görmedigim siteler var bu sekil calismayan. Benim anladigim su.Mobile de applar nasil ise web sitesi de öyle görünüyor..Bu tasarim yaklasimi hos degil. Varsa farkli örneklerin incelemek isterim.

Ben reactnative ya da baska bir teknolojiye baslamak istiyordum ama flutter karsima cikti ve hosuma gitti. Yeni olmasi beni korkutuyor. Cünkü kotlin ilk ciktiginda da neler neler söylendi ve iyi ki yatirimimi kotlin'e yapmadim.Flutter icin de benzer bir korku var ama bu sefer karsimizda ayaklari daha cok yere basan bir teknoloji var.O yüzden ben de belirli bir yüzdeyle buna gecme niyetindeyim.Suan yasadigim ülkede o kadar büyük firma olmasina ragmen sadece bir firma flutter bilmek iyi olur (good to know) gibi bi sey yazmis. Yani henüz oturan bi sey yok o yüzden "flutter'in gelecegin kesin teknolojisi olarak" görmek dogru degil, zaten henüz böyle bir risk alan bir firma yok (belki startup seviyesinde olabilir).

Sonuc olarak; sahsen flutter'a sicak bakiyorum ve suan ögrenme asamasindayim. Ancak yüzde yüz güvenemiyorum. Csharp, java, cpp, js gibi uzun ömürlü olabileceginin bir garantisi yok henüz. Ama olma ihtimalini gördügüm icin bu konuda kendimi gelistirme niyetindeyim. Bu konularda paylasimlar yaparsan da sevinirim. Hatta tavsiye ettigin kaynaklari paylasabilirsen iyi olur. Bir kac kitap ve görsel egitim seti buldum ve birinden basladim.. Ama yine su kaynak cok iyi dedigin bi sey varsa tavsiyeni almak isterim

ilgin bir seyle karsilastim. Nedense konuda # ++ % gibi isaretler kullanamadim. You have been blocked diye bir uyari aliyorum...