Selamlar, öncelikle fikrimi belirtmek istiyorum herhangi bir polemik yaratmak istemiyorum baştan söylemek istedim.
Kesinlikle katılmıyorum söylediğinize. Adı üstünde milyar dolarlık şirket neden gelip Türkiye'ye sunucu kursun ki? Hali vakti yerinde işlerini rahat rahat yönetiyorlar oysa ki.
Birde şunu düşünmek lazım; bizden başka hangi ülke Paypal'dan sunucularını kendi sınırlarına taşımasını istedi acaba? İşte biz sırf bu düşünce yüzünden ilerleyemiyoruz. Onca şeyden olması gerektiğinden çok çok daha fazla vergi alınıyor Paypal'dan da alınmasa ne olur batar mıyız?
Hepsini geçtim de sizin de dediğiniz gibi; Paypal'ın Türkiye'ye değil, Türkiye'nin Paypal'a ihtiyacı var.
Edit: Konu biraz sapmış gibi olmuş, her ne kadar sonuç alınacağı sanmasam da; ancak tekrar gündeme gelmesinde vesile olanlara da teşekkürü borç bilirim.
aşağıdakı makalede paypaldan hangi ülke hangi şartları istemiş okuyabilirsiniz. yani sadece türkiye değildir sunucunu buraya getir diyen. avrupa birliği paypala banka kurması halinde avrupa birliği ülkelerinde işlem yapabileceğini söyledi paypal Lüksemburg' da banka bile kurdu ama türkiyenin isteklerini iplemedi haliyle yasaklandı.
https://t24.com.tr/yazarlar/fusun-sa...-basladi,14727