Merhaba Arkadaşlar
Düzenli olarak evde yediğiniz zaman toplu alışverişlerde (günlük ekmek masraflarını saymıyorum) ortalama ne kadar gideriniz oluyor ?
Üniversite öğrencilik zamanlarımı (2011-2016) düşündüğüm zaman çok garip şekilde fazla aşırı masraf olmadan her istediğimizi alıp karnımızı fazlasıyla doyurabiliyorduk.
Fakat bu son yılda gıda alışverişine verdiğim parayı düşündüğüm zaman ciddi bunalıma giriyorum.
Bir yanlışlık olduğunu düşünüp tekrar tekrar hesaplamışlığım var.
Büyük ihtimalle hatayı aylık alışveriş olarak yapmadığımdan kaynaklı.
4-5 günde bir gıda alışverişi yapıyorum. Süpermarket kullanmıyorum fazla ( temizlik ürünleri alacağım zaman süpermarket kullanıyorum ). Genelde bakkal'dan ihtiyaçlarımı karşılıyorum.
Çok düşünüyorum ben aylık gıda masrafına asgari ücretin üstünde bir harcama yaparken asgari ücretle çalışan arkadaşlar gerçekten nasıl durumu idare edebiliyorlar. Aile babaları ekonomilerini nasıl düzenliyorlar?
Bu yazdıklarım lütfen yanlış anlaşılmasın miktarlardan bahsettiğimden dolayı, gerçekten bütçemi yönetemiyorum gıda konusunda bu konudan dolayı mutsuzum ve biraz kemer sıkmayı bilen arkadaşların önerilerini ciddi şekilde bekliyorum.
Nasıl bunu yarı yarıya düşürebilirim.
Aylık gıda masraflarınızın ne kadar tuttuğunu konu altına yazmayın lütfen, sadece ankete katılalım kimsenin kalbi bozulmasın.
Tabi ki Allah herkesin parasına para katsın, az verip baktırmasın çok verip azdırmasın.
Anketi oyladıktan sonra fikir, tüyo verebilecek aile babaları, sorumluk sahibi insanlar yazabilirse sevinirim.
Teşekkürler şimdiden.