Bu maç özelinde konuşacak olursak, kırmızı kart pozisyonunda hakem ayağın kırılmasının etkisinde kaldı. Ama kimse neden kırmızı kart verdi diyemez o pozisyona, Emre topa dokunduktan sonra istemeyerek de olsa Samudio'nun ayağı Emre'ye geldi, bu futbol kurallarına gore fauldur. Kartın rengi de tartışılır, ben olsam kırmızı vermezdim kötü niyetli olmadığından, ama dediğim gibi kırmızı verene de neden verdin demem, çocuğun futbol hayatı bitti neredeyse.
Penaltı pozisyonuna gelecek olursak, 1. penaltı pozisyonunda top atılmadan 1 saniye önce(belki 30-40 salise) yüze müdahale geliyor. Kimse kusura bakmasın da bu yüzden hakem mi suçlanır, neymiş top oyuna girmeden önce müdahale olmuşmuş, sanki 5-6 saniyeden bahsediyoruz. Buna hata bile denmez geçiniz, buradaki aptallık oyuncuda, durduk yere dirsek koymayacak, kaldı ki pozisyondan 30-35 saniye önce hakem o iki oyuncuyu yanına çağırdı ve uyardı. Mesela medyada penaltının tekrar edilmesi gerektiğini savunanlar var, ben buna da karşıyım, eğer penaltı atıldıktan sonra topu rizeli oyuncu uzaklaştırsaydı tekrarlanırdı.
Onyekuru'nun pozisyonunda 4-5 farklı açı var. 3'ünde dokunmadı gibi geliyor, hatta ben de şaşırmıştım VAR'a giderken. Ama bir açı var ki net müdahale anlaşılıyor.
Buradan o açıyla izleyebilirsiniz pozisyonu.
Maç özelinden çıkıp genele geliyorum. Ali Koç'tan başlayayım. Takımı Galatasaray'dan hakem sayesinde aldığı 2 puanla kümede kalmayı bugün garantilemesine rağmen, o hakem hatalarına eleştiride bulunan Galatasaray camiasına
şu tweet'i göndermişti, meali "Ağlama oyna devam". Bugün çıkmış, kendisiyle alakası bile olmayan maç üzerine
bu beyanda bulunuyor. Bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum, ama işin daha vahim tarafı; Fenerbahçeli taraftarlar bu oyuna geliyor. Tüm sezonu bu beyanlarla unutuyor, Ali Koç'un hedeflediği şey de bu zaten, gerçekten çok vahim.
Anlatmaya çalıştığımı anlamayacak Fenerbahçeli taraftarlar, ama biraz empati kuralım, aynı senaryoda Takımları değiştirelim. Fenerbahçe şu an lider olsun, Galatasaray küme potasından yeni kurtulmuş olsun, düşünsenize Mustafa Cengiz çıkıyor ve Galatasaray ile ilgisi olmayan, o gün oynanmış Fenerbahçe-X takımın maçının hakemi ile ilgili bir beyanat veriyor. Üstelik 3 hafta önce, "Ağlama oyna devam" tweet'i atmışken. Gerçekten inanılır gibi değil, çok vahim.
Bir de maçtan sonra Fenerbahçe asbaşkanı Semih Özsoy'un
bu açıklaması var. Üstelik bundan 6 ay once Galatasaray'ın hakemler hakkında bu böyle gitmez serzenişine karşı
buradaki gibi 17 takımın bir anda birlik olup hakemleri koruma altına alma açıklaması daha soğumamışken geliyor açıklama.Hani 1-2 sene sonra yaparsın bu açıklamayı unuttu gitti deriz. İnsanların aklıyla alay mı ediyorlar ben mi yanlış düşünüyorum gerçekten anlayamıyorum.
Ama şu olayları gördükçe iyi ki Galatasaraylıyım diyorum her sene. Camialar kendi başarısızlıklarını örtmek, sırf taraftar gazı almak için Galatasaray'ın adını kullanıyorlar, Almanya'nın Bayern'i, Fransa'nın PSG'si olma yolunda bugün büyük bir adım daha attık, haftaya da umarım Başakşehir'i yollayıp işi son haftaya bırakmadan İstanbul'da şampiyonlugumuza ulaşacağız.