aslında bu konuyu şikayetim var kategorisine açmak isterdim, uzaklaştırma almayacağımı düşünseydim. Yaşamaktan bıktım, intihar etmeyi asla düşünmüyorum. Sanırım inanmadığım kaderime boyun eğmem gerekiyor.

Ailem sürekli bana baskı uyguluyor, çevremde keza aynı şekilde, sigortalı bir işe gir. Düzenli bir işin olsun, bak memleketin haline diye bana söylenip duruyorlar. Kariyer.net'den bulunduğum ilde 4 farklı firmaya başvuru yaptım, 3 firma cv'mi görüntülediği halde bana dönüş bile yapmadılar. Ankara'daki bir çok firmaya e-posta attım. Neler yapabileceğimi onlara sundum, sonuç yine hüsran bir dönüş yok. Askerliğim tecilli, ehliyetim yok. Çevremdekilerin tek derdi ve bana uyguladığı zaman çizelgesi aynen şu; ehliyeti al, askere git geldiğinde sigortalı bir işte çalışıp birikim yap. Evlenme zamanın geldi. Yaşım daha 20 kimseye bakma yükümlülüğüm yokken bir şeyler denemeye çalışıyorum. Bunları anlamıyorlar. Sonuç olarak benim hayattan beklentim yok abi, pes ettim. Sosyal hayatım kalmadı, kaderime yenildiğimi kabul ediyorum. Nalet olsun.

Ben böyle yaşantının da böyle hayatında, böyle doğduğum coğrafyanında, köle gibi çalıştıran iş vereninde... de de de de Hayattan şikayetciyim. Hedeflerimden, hayallerimden uzaklaşıyorum. Erken yenildim, size bir iş görüşmemide anlatıp bitiriyorum.

Büyümek için E-ticaret sitesi kurmayı hedefleyen ve satışlarını arttırmak için bir tanıdığım vasıtasıyla arandım. İşletme sahibi bir kadın, ve konuşmalar aynen şöyle.Günlük 30 kargo çıkaran bir işletme ve bunu 50-60lara çıkarmak istiyor. CV'mi götürmüşüm, ve firmaya neler yapılması gerek teker teker planlamasını yapmışım. Kadının bana söylediği şey ilk 3-4 ay sigortan olmaz evden de çalışabilirsin beklentin ne? Herşeyi anlattıktan sonra bana beklentimin ne olduğunu sordu. Bense şu fiyatı çektim "Günlüğüm 120 TL olur, ilk iki hafta ücretimi almam, beni ücretsiz denersin. Baktın satışların arttı, benden memnun kaldın abla o zaman dediğim fiyatta başlarım. Eğer memnun kaldığın halde benimle çalışmayı istemezsen benden yana helal olsun." Aynen bu cümleyi kurdum ve kadın "Çok dedin ya ben aylık 2bin lira düşünüyordum" diye cevap verdi. Gülümseyerek anlaşamadan ayrıldım. Abi nedir bu? biri bana bunu açıklasın?

Bıktım.