Scarecrow adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşlerini iyi yapan firmalara asla lafımız yok ancak durum ortada dışarıda 5-10 euroya bile kaliteli sunucu / hosting bulabiliyorken, Türkiye'de aynı kaliteye 80-90tl'ye alıyoruz birde üstüne cpanel veyahut plesk parası biniyor.İnanın forumda bir çok arkadaş yerli işlere destek olmak ister ancak bazı soğutan firmalar var, geçmişte oldukça fazla yerli lokasyon kullanmış biri olarak beni bezdiren durum çok oldu, kimseyi yönlendirmek gibi bir durumumuz olmadı, dediğim gibi işini ciddiye alıp, emeğiyle ve müşteriye olan özeniyle ilgilenen firmalara gram lafımız kesinlikle olamaz.
Bir çoğu hosting firması plesk paneli ücretsiz olarak sağlıyor. Hemde limitsiz domain lisansı ile birlikte. Ancak cpanel'e gelecek olursak bunun için firmanın yapabileceği bir durum yok. Bu müşterilerin kendi lüksü kullanmak isterse ödüyor. Ancak şimdiki konuşmanızdan bahsi geçen firmalardan sanal sunucu veya kiralık sunucu aldığınızda lisansların bedavaya geliyormuş gibi söylüyorsunuz. Bu bahsi geçen firmalarda bu hizmetlere ek maliyetler ile geliyor diye biliyorum. Ayrıca destek konusunda hiç bir firma Türk hosting firmasının yerini tutamaz. Bu konuda siz talihsizlikler yaşamış olabilirsiniz. Ancak bu konuda en basit kendimizden örnek veriyorum. Müşterinin kalbi kırılmasın diye kiraladığı sunucuda hostingini dahil açıyoruz. Bilmemesi doğaldır yardımcı oluyoruz. Ama açmasak gider daha yüksek fiyata hiç destek alamayacağı bir yerdende hizmet alır bunuda biliyoruz.