Şöyle düşünelim;
Yatırım maliyeti 10milyon tl
Aylık üretim kapasitesi 100.000 adet
Aylık eleman ve işyeri gideri (her şey dahil): 300.000 tl
Maliyeti 2tl olan ürün üretiyoruz ve bunu da 3 katı fiyatına vergi kdv vs. hariç satıyoruz yani;
2tl maliyet x 3 = 6,00 tl + kdv
çok karlı görünüyor değil mi? aylık masraf çıktıktan sonra cepte 300bin lira.
Şimdi gelelim yatırım maliyeti geri dönüş süresine 10M/300K = 33.3 Ay (yatırım maliyetini amorti etme süresi)
Şimdi bu süreler içerisinde her zaman tam kapasite çalışamayacaksın, makine ekipman arızaları, personel problemleri, pazarlamada çıkacak aksaklıklar, resmi yada diğer tatillerden dolayı çalışmadığınız zamanlar hepsi dezavantaj. Bunları da hesapladığınız zaman yatırım maliyetinin size geri dönüş süresi 55/60 ay süre ile olacak.
Anladım. Teşekkür ederim. Hele de enflasyonu vs. Katarsanız hesaba o geri dönüş dönmeyedebilir. O geri dönüş süresini azaltmak için de piyasa dahilinde fiyat belirliyor.
Bu yüzden yapay zeka ve robotlar çok önemli. Tabi işveren için. Bu denge nasıl sağlanıcak acaba.
Neyse konuyu anladım. Çok teşekkür ederim.
Arkadaşlar sonuç olarak üretim yapmıyoruz. Dropshipping devam. Şimdilik en iyisi bu galiba. Ama o ürünü burada satamayız. Almazlar. Doğru ürünler seçmeliyiz.