ürün başı 74TL dediğin ürün başı 12 dolar, yani 12 birim para, 1Dolar = 1 birim para olarak düşünürsen çin şuanda dünyanın en ucuz üreticisi daha ucuza mal edemezsin, ama işin içine kur farkı paranın değeri girince 1 dolar = 6 TL olduğu bir durumda Aliexpress pahalı oluyor ama dediğim gibi bu Türk parasına pahalı. Üretim maliyetlerini 25TL yapamazsın çünkü üretim hammade enerji alt yapı çalışan ücreti girdilerini kur farkından dolayı minumumda tutmazsın.
Valla benim aklım almıyor hocam. Türkiye'de bunu üretsem mümkün değil ya bu kadar tutması. Giderleri az çok hayal edebiliyorum zaten. Ama olmadı detaylı bir hesap kitap çıkarıcam. Taktım kafayı buna.
Uluslar arası kargo ve gümrük vergisi denilen bir şey var, bir bunları araştır.
Adam 5 liraya maal ediyorsa, sen gibip iş yerinden almıyorsun. Dünya'nın öbür ucundan kapına geliyor.
Ayrıca, o sitede adet arttıkça
rakamlar çok komik hale geliyor (ucuzluyor).
Birde, YUKARIDA kargoyu 2 kere hesaplamışsın kanka heyecandan, 25'e değil 20'ye geliyor bizim ürünler.
Vela babayı açıyor muyuz?
Kanka fazladan yazıyorum hesabı yaptım, hani hadi diyelim x olsun gibisinden.
Gümrük vergisi varmış yok ya ? Hadi canım. Şaka yapıyosun. Arkadaşlar gümrük vergisi de varmış.
Bende canım sıkılır diye üretimi Türkiye'de yapalım dedim zaten. Yoksa çin de üretip buraya getirirken bir de gümrük vergisi ile karşılaşacaktım. İyi kurtardın kanka saol.