Merhaba,
Arkadaşlar sizce de bu alibaba sitesindeki tedarikçi adı altında uygulanan fiyatlar çok fazla hatta komik değil mi ?
Bir sektör için araştırma yaptım da Yuh yani. +100 adet için adet başı 74 TL dediği ürünün üretimine başlasak Allah belamı versinki 5 TL yi geçmez maliyeti.
Adamlar resmen yoluyor ya. Hem bizi, hem de o ürünü satmaya başlayacağımız müşterimizi. Enflasyon tabi artar.
Şimdi ben bu sektörde fiyat olarak hep bunları gördüm. Ben bunun üretimine başlasam, biri de adamakıllı ucuz bir kargo şirketi kursa 5 TL maliyet,5 TL kar, 10 TL vergi reklam (atıyorum) 5 TL kargo. Etti mi sana 25 TL toplamda.
Yukarıdaki ürünü kurdu gelse en az 100 TL ye satmak zorunda.
Birinin üretim nasıl yapılır? Eğitim setini vermesi gerekiyor bence. Milyonluk fabrikaya ihtiyaç olduğunu da sanmıyorum. Bu iş bu kadar zor olmamalı.
Bir ürün tasarlandıktan sonra nasıl üretimine başlanır ? Hangi mühendisler gerekir, makine nasıl belirlenir bu gibi şeylerden anlayan biri detaylı bir bilgi aktarsa keşke foruma.
Resmen enayilik mevcut durum. Çin'i zengin ediyoruz. Vallahi Trump reis haklı.
Edit:
@digiklan;
@webtrorg; konuyu prof. bir şekilde açıklığa kavuşturdular. R10+ verdim ayrıca teşekkür ediyorum. Üretim yapmıyoruz arkadaşlar. Şuan için doğru ürünleri oradan alıp, satmak en iyisi. Şu paypal sorunu olmasa rahat rahat yurtdışı olayını halledebilsek, doğru hedeflemeyle çoğu ülkede güzel şeyler kazanabiliriz. Adamlar üretim işini çözmüş. Bize satması kalmış.
Depolomayı da tercih ederim bu arada. Önce alın sonra satın, üreticiden tüketiciye yollamayın. Bu ayı piyasasında batış çok hızlı olabilir. Sağlam adımlar atmak gerekir.