iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
15k için %18 KDV dahil şekilde kesersen 12500 civarı cebinde kalır 2500 KDV olur. Ayrıca şirketinde gider gösteremezsen 12500'ün %21'i daha gider o da yaklaşık 2500 TL daha eder. Yani cebine 10K kalır.

KDV dahil şekilde kesmezsen 12000 Cebinde kalır 3000 civarı gelir vergisi ödersin, ama KDV'den daha sonra ceza yer misin bilmem.

Bu şekilde çözülse sorun değil. Şirket açtığında her ay 700 TL bağkur, ofis kirası(evini gösterebilirsin), muhasebeci gideri(limited kurmak zorundasın bu gelire) vs 2K'da bu şekilde gider.
Limited şirketi mi kurmak mantıklı yoksa şahış şirketimi ?
Adsense Ödemelerini Şirket hesabına mı çekeceğin sonrasında?
Gelir vergisini muhhasebeci hesaplayıp yatıracak değil mi?

İnan bu konu hakkında hiç bilgim yok o yüzden ibini dibini öğrenmeye çalışıyorum

Siyahdenizli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yok hocam mevzu şu.

Geliriniz yükselmeye başladıktan sonra, ki benim sınırım aylık 3bin TL. Bu tutar dan sonra gidip bi şahıs şirketi açın ilk kurulum 2,3 bin tuttu diyelim masraflar felan. sonrası aylık 700 SGK, 200 muhasebe 100 damga vergisi desek aylık 1000 TL standart gider var. bu sırada zaten gelen ödemeye karşılık fatura v.s. bulacaksınız, fiş v.s.ödediğiniz vergi çok düşük olacak. gelir arttıkça tabi verginiz artar ama kafanız rahat olur.

geriye dönük geliriniz varsa sorun değil. yine gidin pazartesi şahıs şirketi kurun. geriye dönük adsense gelirlerini de şirketi açtıktan sonra tek kalemde vergisini hesaplayıp ödersiniz.yani bunu vergi dairesi sizi çağırmadan yapmış olursunuz kafa rahat olur. sonra da aylık normal vergiyi ödersiniz gelirinize bakarsınız.
Limited şirketi mi kurmak mantıklı yoksa şahış şirketimi ?
Adsense Ödemelerini Şirket hesabına mı çekeceğin sonrasında?
Gelir vergisini muhhasebeci hesaplayıp yatıracak değil mi?

İnan bu konu hakkında hiç bilgim yok o yüzden ibini dibini öğrenmeye çalışıyorum