Merhabalar, şu sıralar kafam şu vergi muhhabetine çok fazla takıldı, kafamdaki soruları cevaplarsanız belki biyere varabilirim şimdiden teşekkür ederim...
Küçükken internet'ten birşeyler yapalım para kazanalım diye uğraşırdık, şimdi ise kazandığıma yaptığıma bin pişman olacakmışım gibi hissediyorum.
Uygulama gelirleriyle birlikte aylık max 15 k civari elde ediyorum, bunun ne kadarı vergiye gidicek bi fikrim yok vergi dairesindn telefon,da felan gelmedi çağrılmadım.
Ama malum önlemi alalım,da ona göre yol izleyelim malum Türkiye ne kadar fatura çıkarır bilinmez
Bu arada; tam gelir yazdım tam fikirlerinizi almak için saçma sapan yorumlar yapmanıza gerek yok fiyat vermiş cart curt gibi.
Yüksel gelirli arkadaşlarımız bilir bu işin pirini
Bide bu vergi aylık mı hesaplanıyor yıllık mı ?
15k için %18 KDV dahil şekilde kesersen 12500 civarı cebinde kalır 2500 KDV olur. Ayrıca şirketinde gider gösteremezsen 12500'ün %21'i daha gider o da yaklaşık 2500 TL daha eder. Yani cebine 10K kalır.
KDV dahil şekilde kesmezsen 12000 Cebinde kalır 3000 civarı gelir vergisi ödersin, ama KDV'den daha sonra ceza yer misin bilmem.
Bu şekilde çözülse sorun değil. Şirket açtığında her ay 700 TL bağkur, ofis kirası(evini gösterebilirsin), muhasebeci gideri(limited kurmak zorundasın bu gelire) vs 2K'da bu şekilde gider.
Son olarak; şirketini kur, geçmişe dönük birşey yapma. Ceza gelirse vergi dairesine durumu şu şekilde anlat ve anlaş. "İlk kez şirket kurdum, gelir elde edildiğinde sistemin bu şekilde çalıştığını bilmiyordum, sordum araştırdım ve zaten gördüğünüz üzere şirketi açtığımdan beri fatura kesiyorum vs vs." Bu şekilde az bir ceza yazıyorlar.