Arkadaşlar genel olarak bu para düşük ve hepimiz bunu kabul ediyoruz. Burada siyaset yapmıyoruz asgari ücreti boşverin iş siyaset ise sabaha çıkamayız. Bunlar para bile değil lakin ortada gerçek bir şey var ve gerçek yorum yapılsın.
Örnek Kocaelide yaşayan arkadaşım asgari ücretin altında alıyor 2000 TL aliyor agi dahil.
350 TL kira ev tuttu (Eski ve küçük.) tek olduğu için ortalama 300 TL faturası var ve hiç bir şeyi yoktu 2 elden eşya ile borca girdi bir düzen kurdu. He dersen bu parayla evlenilir mi kesinlikle hayır. Bir de bu örnek kocaeli için.
İstanbulu siz benden daha iyi bilirsiniz. Agi dahil 2300 TL alsa bu arkadaş. İş yerine ulaşımla 1 saat 2 saat uzaklıkta bir ev tutsa hadi diyelim 600 TL kira verse 400 TL fatura olsa 1000 TL ile geçinebilir diye düşünüyorum yanlış mıyım ? Kış geliyor doğalgaz var ise +300 +500 bir kaç ay fazla gelir ama kafasını sokacak evi olabilir diye düşünüyorum ? (Bilen arkadaşlar söylesin belki semtine göre daha ucuz 1+1 veya 1+0'lar vardı veya apartlar, yurtlar vardır. Bir de tek yaşamadığım için fatura 400 dedim. Yaşayan biri tam olarak söylesin.) Mesela Kocaelide 3 kişi yaşayan cimri bir akrabam var

su 50-60 TL geliyor elektrik de 60-70 TL geliyor

internet 59 TL doğalgaz 150 tL)
Tekrar diyorum ben de biliyorum bu kadar az paraları kimsenin hak etmediğini, siyasetin ve ülkenin kötü olduğu lakin şimdi bu arkadaşa kötü dediğimiz de yarın ev vermeyecekler.