İnsanın kendini geliştirmesi hırsına ve karakterine bağlı

Araştırarak öğrenmeye çalışın, öğrenmek için birilerinin sizi tetiklemesine gerek yok

Eminim ki forumda benden veya ben en iyisiyim diyenlerden çok daha bilgili ve hızlı çözüm üreten arkadaşlar var. Sadece bir kişiyi usta olarak örnek alırsanız en fazla onun kadar gelişebilirsiniz.
R10 sadece ticaret platformu değil aynı zamanda kendinizi geliştirmeniz, bilgi paylaşmanız ve yardım talep etmeniz için var. Forumda açılan yardım ve proje konularına vaktim kaldıkça girip birşeyler yazmaya çalışıyorum.
Yardım talep edenler genelde sorunun sebebini öğrenmek yerine hazır kod paylaşmamı bekliyorlar. Yardım talebinin cevabını attıktan sonra; "neden bu şekilde hata almışım?" demek veya kod bloğunu incelemek yerine sadece teşekkür edip r10+ verip konuyu kapatıyorlar. Öğrenmeye başlamak için önce sorgulamak lazım. En sevmediğim yardım talepleride özel mesajla ve özel ders verir misin şeklinde ulaşanlar

Yardım taleplerinin özel mesajla değilde ziyaretçilere açık olması gerekiyor. Benzer hatayı yaşayan 1 kişi konuyu görse bizim için onun için bir kazanç. Ders konusuna gelince geliştirici ve eğitmen tamamen farklı konular. İyi geliştici olmanız iyi eğitmen olabileceğiniz anlamına gelmiyor. Aynı şekilde eğitmen içinde bu durum söz konusu iyi eğitmen iyi yazılımcı olmak zorunda değil. Mesela Ta**** Er***** kesinlikle iyi bir eğitmen alınmasın ama
bana göre iyi bir yazılımcı değil.
Fikir konularındaysa genelde taklit projeler, konu sahipleriyle alay eden üyeler ve yüzlerce olumsuz mesaj görüyorum. İnsanları üretkenliğe teşvik etmek yerine maalesef çoğu zaman taşlıyoruz.
Yapacaklarınızı ertelemeyin işlerinizi yarım bırakmayın ki yapacağınız işe odaklanabilesiniz. Herşey sizin elinizde

Sorgulayın araştırın öğrenmeye çalışın yolunuza taş koyanlar çıkacak taşı kaldırıp aynı doğrultuda/doğrulukta devam edin veya devam edemiyorsanız taşın etrafından dolaşarak sonuca ulaşın