Kafasında gerçekten yurt dışına gitmeyi ve hayat kurmayı düşünen kişiler varsa yardımcı olabilirim. Hiçbir beklentim yok ve bir şey ödemeniz gerekmiyor bana. Yaşınıza, bilginize, tecrübelerinize, cesaretinize, geçmişinize göre bir rota çizmenizi sağlayabilirim. Ancak bilmeniz gerek, bu iş "green card" beklemek ya da doğrudan ilk hedefi Amerika seçip, çok uygun fiyatlara işin altından çıkmaya çalışmayı hedeflemekle olmuyor. Servet yatırın diyen de yok. Yapmanız gereken elinizdeki bütçe ve yukarıdaki kriterlerle başlangıcı nereden yapabileceğinizi anlamak, ve hangi yerlere ne zaman sıçramak zorunda olduğunuzu anlamak.

Bunu başarmış ve Türkiye'ye nadiren gelebilen biri olarak yazıyorum. Bu işin içerisinde Çin okulunda tek kelime İngilizce bilmeyen yöneticilerle görüşüp, işe alınmak, öğretmenlik yapmakta var; Singapur gibi bir yerde kendini br anda sahnede bulup Facebook'un, Microsoft'un tepe isimleriyle konferansta sahne paylaşmakta var. Bazen o gün kazanmanız gerekenin 10$ olduğunu kabullenmelisiniz, bazen ise 11.000$ 'a çok para elbette yeter diyip, 12.000$ teklifin altına inmeye çalışmamalısınız. Şok olacağınız şeylerle karşılaşırsınız. Sadece tek bir şey sizi diri tutacak; tüm sorulara & sorunlara anlık en doğru cevapları verebilme yetisi. Soru'nunda sorunlarında üreticisi siz olacaksınız, cevabı kendinize vereceksiniz. Düşünme biçiminiz ve cevap mekanızmanız hızlandıkça, sıçramaları daha sık yaşamaya başlayacaksınız.

Maalesef ciddi bir girişimcilik hevesiniz, cesaretiniz, girişkenliğiniz, sempatikliğiniz, aynı biçimde ciddiyetiniz olmak zorunda. Eğer gerçekten siz "gitmesi gerekenseniz", buyrun gelin, ben yardımcı olayım size.