Mesajlarda ve profilinizde tam göremedim sanırım projeye lise seviyesinde başvurdunuz. Tubitak bu tarz başvuruları genellikle üniversite hocalarına gönderiyor ve 3'lü değerlendirme yapılıyor, her hocam birbinden bağımsız değerlendirir en son arada fark var mı inceleniyormuş. (ünide bir hoca ile konuşurken muhabbeti geçmişti oradan biliyorum). Genelde elemelerinin sebebinin kurar hatalarından kaynakladığını söylemişti.
red nedenlerini bildirdiler mi acaba, böyle birşeyden kaynaklanabilir. bunun yanında bir çok yorumda bahsedildiği gibi projeniz için yenilikçilik içeriyor demek zor.
Tabi tubitak'ın bu konularda çok adil karar vermediği de bir gerçek, tubitak'ın red ettiği uluslar arası derece yapan projeler oluyor, Tubitak projesinde maliyet düşürmeniz yanlış olmuş bence de, onlar pahalı şeyleri sever, başvuru koşullarında aksi bilirtirmediyse en yüksek maliyeti çıkartın.

projeniz güzel para uygulanabilir, bunu belediyelere vs gönderebilirseniz değerlendirilebilir. İlla ben üretip satacağım derseniz kosgeb, kalkınma ajansları vs destekler gerekir, ama yine satış için belediyeler ile görüşmeniz makul olur bence