TukenmezKalem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ülkenin ekonomisi düzelmedikçe, halk gerçekleri görüp tedbir almadıkça, ülkeye hizmet olmadıkça, dış borca yaşamayı bırakmadıkça döviz bize pahalı gelmeye devam edecektir. çünkü bunlar olmadıkça Lira düşmeye devam edecek. Kırgızistan'da 1 dolar kaç yıldır 66-69 som arası değişiyor. Türk lirası ilk zamanlar 1 TL 20 somdu. şimdi 1 TL 11 som oldu. farkı siz düşünün. Lira düştükçe dış alımlar dolar olduğundan dolayı her gün zamlar gelmeye devam edecek. ama hala "neden telefonlar pahalandı, neden dolar artıyor, dolar bizi sevmiyor, trump'ın oyunu" diyen kişiler var ne yazık ki. sonra neden Türkiye eğitimde geri diyoruz.
Peki sadece merak soruyorum ülkeni ekonomi bakanları onlarca yıl eğitim almış danışmanlar ve ekonomistler bir durumu sizce bilmiyormu ? veya ünv okutulan Ekonomi ve Finans sizce boş mu ? sadece merak kimse kasa ne var kapalı kapılar artında neler oluyor açıkcası bilmiyor buna tüm dünya dahil 1 gece 2 TL dolar artışı biliyorsunuz bundan 20 sene evel ve millet batmışdı tüm korkumuz 1 gece aynı onun gibi 10 tl paramız 1 tl olması bundan dolayı tl paramı dolar çekdim bu sabah yoksa bu 10 tl görürse batıcaz.
hatta battık.