Fikirsanat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Size saçma gelen bu fikir benim hayat felsefem olabilir, başkasının örnek aldığı bir fikir olabilir. Konuyu ben açtığım için yazılanlarda bir nebzede olsa benide ilgilendirir bu yüzden cevap verdim.
Sözüm meclisten dışarı sizi tenzih ederek söylüyorum.

Bende şu r10 platformunda açılan her konuya ne kadar neşeli ne kadar pozitif olsada bir kulp bulanlara, kendi fikrini yansıtmıyor diye sürekli eleştirenlerden rahatsızım mesela. Açılan konuda beni yansıtmayan beni ilgilendirmeyen bir konu varsa okur çıkarım yorum yapmam. Seçenek sunulmuşsa eğer farklı tabi konu sahibi sizinde var mı bu konu hakkında fikriniz demedikçe yani.

Kısacası bu tür insanlar yüzünden artık millet konu açmak istemiyor, Konum mu baltalanacak, acaba dışlanırmıyım, vs diye eminim bu şekilde düşünen çok kişi vardır. Siz üstünüze alınmayın sizi tenzih ettiğimi söylemiştim
Bu forumda konular acan kisinin mulkiyeti degildir.
Yani konuyu acan ortaya bir fikir atiyordur bir mesaj veriyordur.
Bu mesaja aykiri dusunenler de ayni konu altinda fikir beyan ederler.
Baska forumlarda benim konuma yazma diyenler vardir ama bu forumda forum kurallari icinde herkes yanit yazar.
Forumlarin mantigi evrensel diyalektiktir.
Tez antitez sentez yoksa gelisme olmaz.
Bir konu acanin konusuna sadece destek olanlar yazsin begenmeyenler kendilerine yeni bir konu acsin dogru bir bakis acisi degildir.
Foruma yeni uyesiniz ama r10 ile ilgili buyuk genelleme yapmissiniz.
Bir konu actiginizda konunuzun altina farkli dusunenler yorum yapmali ki konuyu okuyan diger insanlar mukayeseli sekilde fikir sahibi olsun.

Populer kulturun bu aralar pompaladigi cok istersen olur fikri yanlistir. Bu sizin hayat felsefeniz olabilir. Ama bu yanlis bir felsefedir.
Basarili olmanin asil sartlari yetenek, irade ve istikrardir. Eger yeteneginiz yoksa siz Sabri gibi gunde 16 saat idman yapsaniz, cok isteseniz, herkesten cok kossaniz bile istikrarsiz ve isteksiz Sergen kadar buyuk bir futbolcu olamazsiniz.
Sosyoloji degil ama egitim psikolojisi dersleri aldim. Kimseyi dinleme kendi bildigin yoldan git cok istersen basarirsin felsefesini okuyacak gencler icin alternatif fikri de belirtmek lazim.
Beyaz gibi baskalarini dinelemeyip buyuk basari kazanan her 1 kisiye karsi kimseyi dinleneyip kendi bildigini okuyup basarisiz olan 100 kisi daha var. O basarisiz olanlar televizyona cikip, kisisel gelisim kitaplari yazip cok istedim kimseyi dinlemedim bildigimi okudum ve basarisiz oldum demiyorlar.

Saygilar