yapay ve zekanın arasındaki fark yapay zeka tanımının başında "insanlar tarafından oluşturulup,..." eklenmesidir. fark bu kadar net ve basittir. yapay zeka bir insan gibi öğrenebilir,kendisi olayı kavrayabilir. sizin dediğiniz yapay zekanın yanında sadece basit bir kodlama fakat istediğinizi gerçekleştirmek için ilk öncelikle kullanıcının kelimesini anlayacak bir algoritma oluşturmalısınız. misal veriyorum son kullanıcı sizden "saçlarımı nasıl çok daha güzel bir hale getirebilirim ?" dediğinde kelimeleri bir array yapıp 5N1Kdan önce(veya sonra cümle yapısına göre) ney geliyor ona bakmalısınız. sonra oluşturduğunuz farklı bir algoritma ile bu soruyu google'ın anlayacağı şekilde olabildiğince düzeltirsiniz ( vurguladığım şey soruyu doğru sormaktan geçiyor, misal veriyorum ben merve hanımın saçının rengini merak ediyorum fakat diyorum ki merve hanım kimdir(çok bariz olması için böyle bir örnek verdim.) sizin algoritmanız buna göre optimize etmek zorunda.). bu yazdıklarım sadece ilk aşamada gerçekleştirmeniz gerekenleri yazdığım bir yorum. diğer aşamaları ve asıl amacı anlayamadığımdan dolaylı olarak diğer kısımlarda yardım edemeyeceğim ve dediğim gibi bu bir yorum farklı açılarla ve şekilerde yapılabilir.