Web tasarım, içerik sadece bir pazarlama aracı, amaç değil.

Çok kötü bir tasarımla, birileri hala bir şeyler pazarlıya biliyor ve hedefine ulaşıyorsa proje başarıya ulaşmıştır.

Elbette sizler çok büyük ölçekli bir şirket ya da büyük hedefleri olan bir girişim olarak yayın hayatına gireceksiniz tasarımının, sürecin tamamen özgün tasarladığı tasarımları tercih etmelisiniz. Küçük, orta ölçekli işletmeler için wix'de iş yapar. Ücretsiz temalar da ha ben biraz daha kaliteli bir iş ortaya koymak istiyorum diyenler girer themeforest'den özel bir tema alır.

Web tasarım sektörü değişiyor. Ben tasarımla uğraşsam kesinlikle themeforest, behance gibi platformlara kayardım. Themeforest de geniş bir portföy oluştururdum. Behance, devinart tarzı siteler ile özel işler kovalardım. Türkiye piyasasında ortaya özgün iş koyanlar için geniş bir pazar yok. Tasarımcı olarak kendini adlandırmakta basit bu yüzden mağduriyet yaşayan birçok insan var. İncelediğim birçok lokal web tasarım firması da hazır tasarım satın alıp, editliyor. İşleyen de var işlemeyen de konu tamamen dağıldı fakat umarım bir şeyler anlatabilmişimdir.

Kısaca sektör bitmiyor yön değiştiriyor. Önemli olan bu değişimde kendinizi nasıl bir rol biçtiğiniz. Yanlış bilgi varsa affola.