Arkadaşlar bir tık uzun ve verilerle konuşacağım. Dikkatle bakar, kendiniz gibi düşünür ve bana fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.

Not : Sağlıklı kararlar verebilmek adına resmen iftardan sonra yazıyorum ve açıyorum bu konuyu

Proje niche denilecek bir sey. Öyle hit alma ve adsense gibi reklamlar üzerine kurulu degil gerçekten sektöründe oturursa firmalasabilecek ve kendi sektöründe rekabet yaratabilecek bir proje olduguna inaniyorum. bunu örneklerle anlatmak daha mantikli ; Konumuz MAKINE ama diyelim ki KONUMUZ ARABA

Ana sitede ARABAYA ait özenle hazirlanmis kategoriler mevcut ve aktif haberler girilecek.
Bir de forum var. Suan bu yükselisin ana sebebi forum.

Rekabet yaratabilecegi alan sektöründeki firmalarin reklam verebilecegi ve marka degeri kazanabilecegi bir proje. Çünkü hitap ettigi kitle bir arada toplanirsa düsünülenden fazla bir sey yapabilir. Bir de firmalasmak derken öyle site üzerinden degil dostum Makine Mühendisi ben ise Makine Teknikeriyim yani isimizi yapabiliriz. Mesela benim isyeri açma belgemden, kosgeb egitimine kadar her seyim var. E site konusu da bu olur ve tutarsa çok fazla kitle tarafindan taninma sansimiz olur. Konusunda her yere davet alabiliriz. Bugün nasil bir araba tanitim youtube kanali olan, bir arabanin lansmanina çagriliyorsa bizlerde savunma sanayisinden, fuarlardan ve yeni çikan CNC tezgahlarina kadar lansmanlarda bulunabiliriz çünkü konumuz bu.

Son alexa görüntüsü ; https://i.hizliresim.com/dvYpb4.png
Son Search istatistikleri ; https://i.hizliresim.com/bVN3b8.png

Buradan anlasilmasi gerekilen seyin ivmenin hizla artmasi. Örnegin aranma hacmi her geçen gün oturmakta ve artmakta. Bu hafta günlük 70 ziyaretçi ise haftaya günlük 80 ziyaretçi olmasi ve bugün ise günlük en az 110 ziyaretçi almakta ki bu kendi alani için çok ideal bir sey.

Devam etme veya etmeme düsüncemin altinda yatan sebep ;

Simdi arkadaslar hepimiz biliriz ki tek site yönetmiyoruz yeri geliyor ortaklasiyoruz. Siteyi açarken suan aktif olarak makine müh. okuyan çocukluk dostum ile açma karari aldik. Güzelce her seyi noksansiz yaptik. Ben site,seo ve tüm konularda sorumluydu o ise içerik kismindaydi. Lakin dedigim gibi bir den fazla siteyle ugrasiyorum ve bu projede tek basima idare etmeye asiri zorlanirim,hatta bilgim azda olsa ama bazi kisimlarda yetersiz kalabiliyor ama sorun bu degil. Arkadasim saygin bir devlet üniversitesinde saglam okuyor ve dersleriyle bu projenin gitmedigini dile getirdi ve ben konularda kirmizi çizgilere sahibim. Para arkadasligimin/dostlugumun önüne geçemez. Arkadasimin bu tarz zorlandigini görünce ve o da dile getirince ben de direk aninda "Kapatalim gitsin, dostlugumuzdan önemli mi ?" dedim. Çünkü ikimizde yerine getirmesi gereken seyler vardi ve ben noksansiz görevimi yapiyordum ama o zorlanmaya basladi. Zaten proje baslarken ben bunu ileri de aktif edelim demistim ama öyle ya da böyle basladik. Ilk zamanlar tabi veriler bu kadar degildi suan hizla artmakta ama dedigim gibi suan tekim ne yapsam etsem diye düsünüyorum ama %51 olarak ilgilenmemeyi düsünüyorum