2002'den 2017'ye kadar hergün hatta son 2 yıl günde 3-4 kafa nargile içen ve 2017 Temmuz'dan bu yana Elektronik Sigara içen birisi olarak söyleyim.
Nargile keyfi kesinlikle çok başka bir konu.Yıllarca içtim. Son yıllarda kapanan tütün üreticileri yüzünden piyasada çok fazla sahte ve kötü tütün gelmeye başladı. Yapan kişi siz olacaksanız ve sürekli aynı reçete ile hazırlayacaksanız ki Nargile'den hergün aynı zevki alın. Aksi taktirde zevk vermeyecektir.
Peki Elektronik nasıl? Kesinlikle çift pilli güzel bir cihaz ve güzel bir RDA (Atomizer) alman lazım. Ben başlangıçta basit ve hazır coil ile olan ile başladım. (Ucuzdu ancak daha pahalıya geldi) Üstteki yorumlarda bir arkadaşın yazdığı şey kesinlikle doğru. Öğrenme süresi var. Kesinlikle premium likit ve gerçek satan birisinden alman lazım. (Bulmak zor değil) Damak tadını bulana kadar çok farklı şeyler deneyeceksin.Hangi ürün kaç MG nikotin gibi durumlar var. Ben telleri hazır sarılmış alıyorum. 60ml likitte teli temizleyip yeniden pamukluyorum. Yaklaşık 20günde bir de teli değiştiriyorum. Nargileden daha kolay hazırlaması. Düzgün pamuklama ve likitle nargileden kat kat daha zevk veriyor. Yanında bol su içersen çok daha sağlıklı. (Az su tüketiminde Böbrek ve safrada taş yapabiliyor.)