ChesteRgazi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu sektörde legal yolla bir yere gelmek çok çok zor. Gelsen bile rakipler sana anti-seo yapacaktır. Devamlı takip edip temizlemen lazım linkleri vs. Tek başına sektörün normlarına çok çok hakim değilsen başarılı olman çok zor hocam. Şevkinizi kırmak gibi olmasın ama; tavsiyem başka bir sektöre geçin. Yoksa legal yöntemlerle akıntıya karşı kürek çeke çeke en sonunda yorulup bırakacaksınız diye düşünüyorum hocam.

*Keza, bahsettiğin site yeni site değil. En az 5 senedir aktif. Domain engellenince 301 çekiyor ve yeni domaine geçiyor. Eski domainin tüm gücü bu domaine geçiyor.
Hocam bu sektörde kararlıyım. Böyle aşağılık herifler yüzünden vazgeçmek istemiyorum, eğer vazgeçeceksem kendi isteğimle olsun istiyorum. Daha önce antiseo saldırısına maruz kaldım, bunun için ahrefs üyeliği satın aldım. Ve sürekli kontrol ediyorum, gerek ahrefs üzerinden gerekse search console üzerinden, değeri düşük site görünce, direkt google'a bildiriyorum. Amacım hem bu sektörde dönen hile hurdayı tecrübe etmek, hem de bu sektörden tatmin edici bir gelir elde etmek.

Ahrefs ve search console dışında alınan backlinkleri daha detaylı görebileceğim başka bir tavsiyeniz var mı hocam? Yada antiseo saldırısına karşı tavsiyeleriniz nelerdir? Bilgilendirirseniz çok makbule geçer, teşekkürler.