MOmerAlpi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle teşekkür ederim.

Daha doğrusu şöyle anlatayım;
Bitcoin'i geçen sene ekim ayında farkettim. En üst noktaya ulaşmadan altcoinler için alım yapmıştım (dolar da düşüktü o zamanlar).
O zamandan beri satamadık ve düştükçe de alımlar yaptım. Dolar yükseldiği içinde bir nevi dolarda tutmuş olduk ama bir yandan da coinler düşmeye devam etti..

Benim evreler: IOTA -> XRP -> HOLO. 1-2 sene sabretmeyi planlıyorum.

Bu sırada ZIL önerisi aldım; inceledim (aşırı düşmüş). Kısa vadede %50 olabilir mi diye düşündüğümden sana yazdım.
(param yok; yatırımlarımı böleceğim)

Demek istediğim; senin coinlerle ilgili planın ne? Orta ve uzun vadede. Sadece benim için değil; arkadaşlar içinde kafalarında bir fikir oluşur...

NOT: Ben sadece izleyici ve inanan kısmındayım. Profesyonel değilim.
Uzun vadede her yatırım kazandırır o konuda kafanızı yormayın. Ben kısa vade ve günlük işlem yapıyorum. Hareketli geçtiği günler güzel paralar bırakıyor. Durağan olduğu günler ufakta olsa bir şeyler kazanıyoruz. Örnek olması için 3-4-5 Mayıs işlemlerimi paylaşıyorum. Bugün elimdekileri çıkarttım sabaha duruma göre tekrar alım yapacağım.

mct0300 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sathosi Nakatomo kimdir?
Bu soruyu internette de araştırabilirsin hocam İlk kripto paranın adımını atan kişi veya kişiler diyebiliriz

hibravez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam,

Öncelikle teşekkürler böyle bir konu açıp sorusu olanlara yardım ettiğiniz için. Tavsiyem; soru ve cevapları ilk mesajınıza ekleyin ki benzer sorular gelmesin, ne siz ne soruyu soran kişi yorulsun

Benim sorulara gelecek olursak açıkçası 2 şeyi merak ediyorum hocam

1) Kripto Paralar nasıl çıkıyor? İlk mesajlardaki bir cevabınızda her gün yeni kripto para çıkıyor demişsiniz. Bunları nasıl çıkarıyorlar?
2)Kripto Para üretimi tam olarak nasıl gerçekleşiyor? Sosyal medyada capsleri vs dönüyor mesela insanlar pahalı onlarca ekran kartı almış dizmiş bir şekilde bağlamış bir makineye.. Tam olarak nasıl kazanıyorlar?

Bunların haricinde bir de şunu sormak istiyorum hocam

Sizce önümüzdeki dönemlerde (uzun vadede) kripto paraların mevcut yeri nasıl olur? 1-2 yıl sonra daha yaygın mı kullanılır yoksa şuanki konumunu korur mu (illegal olarak)
1- ERC20 tabanlı sende kendi coinini çıkarabilirsin hocam Şöyle diyelim bir şirket yeni bir teknoloji altyapısıyla coin oluşturuyor. Ve daha sonra fon toplamaya başlıyorlar. Misal olarak sen X coininin özelliklerini güzel buldun ve şirkete yardım yapıyorsun. Oda çıkınca sana belli bi miktar coin veriyor vs. vs. bunlara çok takılmaya gerek yok. Zaten oturmuş bir çok coin var daha fazlasına gerek yok
2- Üretilen ve üretilmeyen coinler var. Misal XRP üretilmeyen coinlerden. XRP nin sahibi olan şirket piyasaya XRP pompalıyor. Bitcoin ise üretilen coinlerden. İlk çıktığı zamanlar evdeki bilgisayar ile bile üretilebiliyordu. Ama zorluk seviyesi arttığı için artık evdeki bilgisayarlarla imkansız hala geldi. Blokları çözebilmen için karşına bir matematik sorusu geliyor. Bilgisayarın bu matematik sorusunu çözdüğünde blok çözülmüş oluyor ve sana karşılığında bitcoin veriyor gibi gibi