macchess adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam e sigaraya başlamayı düşünüyorum, hangi cihaz ve likit önerirsiniz. Bir haftadır o kadar çok şey okudum ki kafam karıştı. Pico almaya niyetlendim, hazır coil ve likitle 350 TL ye geliyor sıfırı, önerir misiniz?
Elektronik sigara konusunda daha tecrübeli arkadaşlar vardır elbette forumda onlarda lütfen fikirlerini belirtsin.
Şimdi hocam elektronik sigarada ilk etapta nasıl bir içim istediğinize karar vermeniz gerekiyor.
İki gün sonra bırakmamak için set olarak pico almanızı tavsiye etmem.
Çünkü acemi olduğunuz için hızlıca coil yakabilirsiniz ve farkına varmazsınız. Bunun tadı kötü der, tiksinirsiniz. Yanı sıra fark etseniz bile iki günde bir coil değiştirip bu sigaradan daha maliyetli diyip bırakırsınız

Şimdi içim çeşitleri olarak;
Ciğer çekim ve sigara içim olarak ikiye ayırabiliriz.
Size tavsiyem sigara içim(MTL) bir atomizer alarak pico ile kullanmanız.
Tel ve pamuk alıp birazcık deneyimlemeniz gerekiyor. Elle sarım çok zor gibi görünüyor ama kolay ve çok ucuz.(Aldığım pamuk ve tel yaklaşık 1 yıl gidiyor, ofiste 2-3 kişi kullanıyoruz. Ortalama 70-80₺)
Youtube üzerinden sarım tekniklerine atomizer çeşitlerine bakmanızı öneririm. Özellikle yabancı kaynaklar. Oradan nasıl sarım yapabileceğinizi öğrenirsiniz. Deneye deneye olayı çözersiniz.

Şimdilik bu kadarlık bilgi vermiş olayım, aklınıza takılan bir şey varsa sorabilirsiniz.
//
Şu ürünü al, şurdan al gibi bir şey demek istemiyorum. Malum ülkemizde satışı legal değil maalesef.
Ama tavsiyem ESF(esigara . eu) forumdan biraz araştırın yanı sıra facebook gruplarını inceleyin. Fiyatların çok farklı olduğunu göreceksiniz.