Belirli bir yaşa geldikten sonra anne ya da babanız sizin telefonunuza bakmak isterse ( telefon örneği üzerinden gittim yoksa sosyal medya hesabı ya da odanizdaki şahsi cekmeceniz de olabilir ) bakamayacaklarini onun sizin ozeliniz olduğunu net bir ifadeyle bildirebilirsiniz. Muhtemelen güvenlik gerekçeleri ile bakmak istiyorlardir ancak yine de gencin artık bu noktada sınır koymaya hakkı vardır lakin söz konusu sevgiliniz bilhassa da ciddi bir ilişki içerisinde olduğunuz kişi olduğunda işler biraz daha farklı işliyor ve işlemek zorunda. Sevgilinize bu telefon benim ozelim ve bir ömür boyu öyle kalacak sen buna bakamazsin derseniz iş değişir. Çünkü tek eşli ilişki yasayan hic kimse "bir gün olur da bir şeyden şüphe duyarsa" bile asla erisemeyecegi bir noktasi olan duvarla karşılaşacağını bildiği bir kişiyle sevgili ya da karı koca olmak istemez. Sevgili söz konusu olduğunda atladığimız nokta bu tek eşlilik noktası oluyor. Hayatına artık yetişkin sayilabilecegin bir dönemde yani çok sonradan girmiş olmasina rağmen çok fazla hak iddia edebilen bir başka ikili ilişki türü yok doğası gereği ve bu tür de bu tip özel alanların da gerektiğinde esnetilebilmesi zorunlulugunu beraberinde getiriyor.
Ancak bu demek değildir ki benim eşim kafasına estiği her an telefonumu kurcalayabilir adım adım her yaptığımı konuştuğumu takip edebilir ..bu şekilde olursa zaten o işin cilki çıkar çok çirkin çok seviyesiz bir hale gelir. Karşıdaki kişi aklı başında bir insansa zaten eşinin bu ozeline kendi saygı gösterir. Yani eğer bir zaman gelir de bakmak isterse o telefona bakabilecegini kendisinden bir şey gizlenmedigini bilmeli ama düzenli olarak karsisindakinin kişisel alanını taciz etmemeli, kendi iradesi ile saygı göstermelidir.

Örnek de vermek gerekirse 11 yıllık evlilik hayatımda ilk kez geçtiğimiz ay bir başkasının başına geldiğini bildiğim bir durumdan ötürü aslında bizimle hiç alakası olmayan bir konuda içime kurt düşerek olmadık bir şeyi büyüttüm ve 11 senedir esinin cebini çantasını telefonunu bilgisayarını bir kere karistirmamis bir insan olarak beklemediği bir anda bir akşam konuyu açıp ardından dedim ki şu telefonunu versene bakayım bir kimlerle neler konuşuyorsun . Çok şaşırdı tabi ama hiç itiraz etmeden verdi sonra ben de uzun uzun baktim. Herhangi bir yanlışını bulamadım tabi . Her ne kadar telefonda bir şey olmaması bana hiç bir yanlış yapmamış olduğunun ya da bundan sonra yapmayacaginin garantisi değilse de o an icin icim rahatladı ve sonrasında ise inanılmaz utandım yaptigimdan şeyden. 35 yaşında 11 senelik ilişkisinde bir kez bile böyle bir şey yapmamış bir insan olarak bu hareketi kendime hiç yakıştıramadım ama karşımda hiç bir direnç gormemiş olmak da ayrıca rahatlaticiydi bu da bir gerçek. Bir daha kolay kolay böyle bir şey yapmam. Üstelik o bana bir kez bile böyle bir şey yapmadı ve en ufak şekilde bir şey ima dahi etmedi. Aslında kendi ayibimla baş başa kalmış oldum bu da bana ders oldu.