Mayıs 2016'da bıraktım ben de hocam. Daha doğrusu bıraktık. Arkadaş ortamında, sigaranın leş kokusundan ve zararından kurtulmak amacıyla karar alıp bıraktık.
Sigarayı bırakmak tamamen irade meselesi. Arkadaş ortamını yönetmen gerekiyor.
Sigarayı bırakma kararı aldığımda elektronik sigara edindim. Hala da içiyorum. (Tamamen zevk meselesi. Fantezik fantezik ürünler deniyorum sadece ofiste içiyorum.)
Elektronik sigara aldıktan sonra pöfür pöfür sigara içen arkadaşlarımla arama biraz mesafe koydum. Mesafeden kastım yaklaşık 1 ay kadar görüşmemeye, aynı ortamda oturup takılmamaya çalıştım. Haliyle yanımda sigara içen biri yoktu ve beni özendirecek bir şey yoktu ortada.
Ama beraber bırakma kararı aldığımız arkadaşlar ortalama 5-6 ay sonra, bir etkinlikte hadi bugünlük bir defa içeyim dediler. O yakınca diğeri yaktı ve diğeri yaktı.
Ertesi gün paket aldılar.

Ben Mayıs 2016'dan bu yana neredeyse pasif içicilik dahi yapmadım. Birisi sigara içecekse ortamdan uzaklaşıyorum. (Yanıma geri gelince yerin dibine sokuyorum, leş gibi koktuğu için)
Ha ben elektronik sigara ile destek aldım ama emin ol ben sigarayı bırakıcam, sigara içilen ortamda bulunmayacağım dersen kesinlikle bırakırsın.
Ben böyle yaptım, işe yaradı.
Umarım sen ve bırakmak isteyen tüm arkadaşlar en kısa sürede bırakırsınız.