Sadece bu af yasaları bile bu ülkeden göç etmek için yeterli nedendir.
Devlet yasalara uyan, vatandaşlık görevlerini yerine getiren insanları enayi yerine koyuyor.
Sigorta primlerini zamanında ödemeyenlere af çıkarılarak, sigorta primlerini zamanında ödeyenler enayi yerine konulur.
Vergisini ödemeyenlere af çıkarılarak vergisini zamanında ödeyenlere enayi yerine konulur.
Trafik cezasını zamanında ödemeyenlere af çıkarılarak, trafik cezasını zamanında ödeyenler enayi yerine konulur.
Askerden kaçanlara bedelli askerlik çıkarılarak, askere zamanında gidip vazifesini tam yapanlar enayi yerine konulur.
Yasalara uymayan suç işleyenlere af çıkartılarak, kanuna saygılı vatandaşlar ve işlenen suçtan mağdur olanlar enayi yerine koyulur.
Bu devlet vatandaşını enayi yerine koyan bir devlettir.
Bunu bir Türk Milliyetçisi olarak söylüyorum. Hala bir Türk Devleti değil, ortadoğu kabile devleti gibi yönetiliyoruz.
Af meselesi gündeme gelince tek affedilmeyen suç tipi devlete karşı işlenen suçlardır.
Devlet bir suçu affedecekse önce kendine karşı işlenen suçları affetsin.
Devlete karşı suç işleyen teröristleri affetmeyen devlet neden vatandaşa karşı suç işleyen suçluları affeder?
Vatandaş devletten daha önemsiz midir?
Ben tüm aflara karşıyım.
Bence AF ancak savaş, felaket, gibi olağan üstü durumlarda fayda gösteren yükümlüler için uygulanabilir.
40 yaşındayım bu benim gördüğüm 2. suç affı olacak. Annem 65 yaşında onun gördüğü 3 suç affı olacak.
Yani bu ülkede 20 seneden fazla hapis yatmak teorik olarak mümkün değil.