TheStranger adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her insan, çevresinden ve toplumdan bağımsız olarak bir bireydir. Bu yüzden, her insanın özeli vardır. "Özelim yok" diyen insan, kesinlikle ve kesinlikle yalan söylüyordur. Özel deyince maalesef ki insanların aklına hemen kötü şeyler geliyor, bu çok yanlış. Özelimiz, düşündüğümüz en basit şeyleri bile kapsar.
Görüşünüz için teşekkür ederim. Galiba bu yüzdendir ki insanın aklından geçen şeyler icraate dökülmediği sürece ne kadar kötü olursa olsun günah sayılmıyor. Buradan yola çıkacak olursam dediğiniz şey doğru sonuçta evliysem veya ailemden bir kişi varsa karşımda, o kişiye veya evliliğime zarar vermediği sürece benim de sadece bana özel bir alanım olabilir.

ESSA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sen hayat boyu kızın teline bakmıycaksan hiç merak etmiyceksen tabiki hakkın
Zaten öyle şeyleri takmadığım için dert etmiyorum hocam güven konusunda falan

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Batılı toplumlarda kişilerin çekirdek alanları vardır.
Bu alanlara diğer insanlar yaklaşamazlar. Çocuğunun, karının, kardeşinin çekirdek alanına bile giremezsin.
Çünkü batılı toplumlarda bireysel özgürlükler ve birey değerlidir.

Doğulu toplumlarda kişilerin çekirdek alanı yoktur, bir birimizin sınırlarını tanımayız ve saygı göstermeyiz.
Çünkü doğulu toplumlarda aslolan birey değil gruptur.
O yüzden grup üyeleri bir birlerinin mahremiyetine saygı göstermezler ve grubun devamı için her şey mübahtır.
Kız arkadaşın da diyor ki, artık sen yoksun, ben yokum. Artık biz varız.
Ve bizim devamımız ve bir birimize güven sağlamak için ikimiz de tüm özelimizi açıkça bir birimize açmak zorundayız.

Sen batılı mantıkla düşünüyorsun, kız doğulu mantıkla düşünüyor.
Çatışmanın ana kaynağı burası.

Ama işin çözümü çok basit.
Ya kendin gibi düşünen bir kız bulacaksın, ya da kızla uzlaşmayı öğreneceksin.
İlişki için kızın ortaya koyduğu asgari istekler var, bu istekler sana ağır geliyorsa ayrıl.
Yok kızı ayrılamayacak kadar çok seviyorsan taviz vereceksin.
Kızı ikna etmenin bir yolu yok, o başka bir kafada.
Ya o seni kabul edecek ya da sen onu kabul edeceksin. Yoksa ilişkiniz yürümez.
Ben şöyle düşünüyorum:
Nasıl ki bir hayvan sadece yemeğe ve yuvaya ihtiyaç duymuyor ve çeşitli zamanlarda kendi haline bırakılıyorsa insanda aynı şekilde kendi haline bırakılmaya veya başkasının dahil olmasını istemediği bir alana sahip olabilir. Uzlaşma yöntemini bugün denedim diyebilirim. Görünürde bir sorun yok şimdilik ama bakalım neler olacak. Kendisine dedim zaten bu konuya istinaden bana güvenmeyeceksen beni sevmek zorunda değilsin ben seni zorlayamam sonuçta dedim kendisine. Bakalım tamam dediği gibi bu görüşüme saygı duymaya devam edecek mi.

Görüşünüz için teşekkürler.