Merhabalar,

Öncelikle 17 yaşında genç bir kişi olduğumu ve aklımı epeyce karıştırdığı için bu konuyu açtığımı belirtmek isterim.

Başlıkta da olduğu gibi bir türlü cevaplandıramadığım bu soruyu kız arkadaşıma bile anlatamadığım için sormak istiyorum. Sizce insanın evlendikten sonra bile hatta ailesinden bile ayrı olan özel bir alanı olur mu?

Şahsen bendeki bir huy yüzünden kız arkadaşımla defalarca kez telefon meselesi yüzünden kavga ettim diyebilirim. Kendisi bana "bizim aramızda özel diye bir şey olmaz ileride evlenirsek o telefonunu istediğim gibi inceleme hakkım olur" diyor. Bana göre bir kişinin kişisel eşyası olan telefon ve benzeri şeyler o insanın ne olursa olsun kendi özelidir ve ailesi dahil(anne baba kardeş amca vb.) hiç bir kişi o kişinin telefonunu o kişinin rızası olmadan inceleyemez. Çünkü kişisel bir eşya olan ve hemen herkeste bulunan telefonda çeşitli sosyal medya hesapları, mail hesabı ve mesajlar bulunur. Ama gelin görün ki kız arkadaşıma ve çevremdeki birkaç kişiye bu düşüncemi anlatamıyorum çünkü anlamak istemiyorlar. Sizce ben mi abartıyorum? Bu konu hakkında sizin düşünceniz nedir sizce bir insanın en değer verdiği kişiden bile ayrı tutmak isteyeceği özel bir şeyi veya özel bir alanı olabilir mi?

Kendi görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın. Ve lütfen iğneleyici tavırlar sergileyecekseniz konuda daha fazla durmayın. Burası bir forum ve bana göre forumların kullanım amacı ticaretten ibaret değildir.

İyi forumlar/günler dilerim.