Mayıs güncellemesini yaptım. Detayları ilk mesajdan, yorumlarımı da aşağıda okuyabilirsiniz.

27 şubatta başlayan serbest düşüş durdu ve site daha alt bir seviyede sabit kaldı.

Kendi yaptığım pinterest postlarının siteden daha üstte arama sonuçlarında çıktığını gördüm. Öyle ki bazen ilk 4 sıra kendi pinterest paylaşımlarım, 5. sırada site yer alıyordu. Tüm pinterest postlarını kaldırdım ancak hala bazı aramalarda görünüyorlar. Tam olarak indexten silinmediler sanırım.

Ayrıca site aynı anahtar kelimede bazen hiç arama sonuçlarında gösterilmedi. Örneğin en iyi x araması yapınca 1. sırada çıkarken 5 dakika sonra yaptığım en iyi x aramasında sonuçlar arasında çıkmadı. Bundan dolayı da ort konum 1'den 2'ye inerken ve TO sabit kalırken gösterim sayısı neredeyse %65 azaldı. Kaldı ki google trends'e göre bu aylarda aramaların %20 kadar da artması gerekiyordu.

Normalde konum düşse bile sitenin arama sonuçlarında görünmesi gerekmez mi ? Google bazı nedenlerden dolayı siteyi sonuçlarda göstermiyor.

DA/PA değerleri de 6/9 iken şu anda 7/10 olmuş.

Önümüzdeki dönemde pinterest postlarını silmenin etkisini izleyip sitedeki tek sayfa yazıya eklemeler yapacağım.