Hocam kusura bakmayın da daha önce böyle bir oran duymadım=)
Ne alaka hocam sorması mı gerekir kaç kişi gelir diye? Sen bir ürün satıyorsun, üründe GUCCİ yazıyor, ürüne GUCCİ parası isteniyor, sonra ürün dökülmeye başlıyor, adama demezmisin bu ne biçim GUCCİ diye?
Tüm sayfaların aldığı etkileşim ortada, izlenen video ve gelen beğenilerin ortalaması ortada. Arkadaşın 20K beklentisi gayet normal. Sen o kadar görüntülenme koy, milyonlarca kişi benim sayfamda imajı ver, üstüne ''BAK BENİM SAYFALARIMIN KALİTESİ ORTADA, O YÜZDEN FİYATIM 600TL'' de, sonra de ki ''ZATEN 1500 KİŞİ GELECEKTİ'' yok öyle şey. Güpe gündüz dolandırıcılığın bir başka çeşidi bu. Dolayısıyla dolandırılan kişi diyorki ''Ver benim paramı.''
Size de geçmiş olsun hocam, böyle sayfaların afişe edilmesi gayet yerinde. İyi yaptınız sayfa isimlerini söylemekle. Bundan sonra etkileşim analizlerinde daha dikkatli olun, böyle çakallara bidaha para kaptırmayın.
25-35k arası 3 sayfam var. 2si alanında lider. Ve her reklam alan tek tek bağlantıya ortalama kaç tıklanıyor, etikete kaç tıklanıyor diye soruyor. Hatta anketlere cevap verenlerin, hemen çıkanların oranını bile soran var. Bunları bilmeden kaç kişi gelir ne kadar etkileşim alır bilmek zor.
Sektörde durumunuz bilginiz ne bilmem ama birinin 1milyon takipçim var 100k görüntülenmem var demesine reklam verilmez hocam. Böyle davranan olursada kimse affetmez. Bilmediğin göle atlamaman lazım. Sen reklam vermeden önce sormak zorundasın; diceksinki bak bu görselle reklam vereceğim sayfam bu sence ortalama kaç k gelir kaç k görür kaç k tıklar. O da cevap vermek zorunda bak böyle bi sayfa vardı ona bu kadar takipçi gitti, buna şu kadar takipçi gitti diye. Yoksatakipçi sayısıyla çıkarım yapılmaz.
Olabildiğince basit anlatmaya çalıştım uzun olduysa kusura bakmayın.