Evet, yaptığım şeyin farkındayım ve pişmanlığını yaşıyorum. Yaptığım yanlış, bunu da kabul ediyorum. Bir daha yapmayacağımı da biliyorum.
Araştırdığım kadarıyla hakim eğer HAGB kararı verecekse sanığa soruyormuş istiyor musun bunu diye. Bana sormadı dediğim şey bu.
5 sene elbette ki rahat dururum. Sadece bu cezayı para cezası olarak ödemek istiyorum.
HAGB; hükmün açıklanmasının geri bırakılması. Hakim, adli para cezası veya hapis cezası hükmünü 5 yıl süreyle geri bırakır. 5 yıllık denetim süresi içerisinde kasıtlı işlenen herhangi bir suça karışılmadığı takdirde hüküm düşer. Adli sicil kaydınızdan da sildirebilirsiniz.
Hakim HAGB kararı vermeden evvel sanığa HAGB'yi kabul edip etmediğini sormalıdır. Aksi halde HAGB hükmü kurulamaz.
Kasten işlenen suçlarda 1 yıl ve altındaki cezalar, seçenek yaptırım olarak adli para cezasına çevrilebilir.
Ancak HAGB ve adli para cezasına çevirme hakimin takdirindedir. Sizin olayınızda hapis cezası verilmiş. HAGB kararına 7 gün içerisinde HAGB'yi kabul etmediğinize dair itiraz ederseniz kararı bozdurursunuz
ancak bu sefer HAGB'yi kabul etmediğiniz için aleyhinize verilen hapis cezası hükmü açıklanır. Cezaevine girdi çıktı yapmak zorunda kalırsınız. Verilen hüküm sonradan adli para cezasına çevrilemez.
5 yıl boyunca kasıtlı herhangi bir suça karışmamaya çalışın derim.