Öncelikle cevaplarınız ve değerli önerileriniz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum;
@Aina;
@Blackr0se;
@Ensalgl;
@biletci;
@ultraslan3556;
@Angelicakaka;
@erdogan_gunakin;
@Rodvay;
@ikare;
@Pipocu;
Bazı arkadaşların sorularını bu mesajımda cevaplayayım; parada yırtılma eskime yani herhangi bir deforme yok, ihtiyaç konusuna gelince çok şükür sıkıntım/ihtiyacım yok, aslında bozdurmak/değiştirme isteme sebebim banknot eski tarihli olduğu için yeni tarihliyle değiştirmek/bozdurmaktı. Elimde yeni tarihli olması idi. Ama aldığım bilgiler dahilinde Abd tedavülden kaldırsa bile parasının arkasında duruyormuş yani kaldır at çöpe mantığı yokmuş.Kendi ülkemizdeki paralarda böyle bir durum yok diye biliyorum. Bir diğer konu yukarda da yazdım, bulunduğum İl'de bankalar ve dövizci sayısı kısıtlı olduğu için tavsiye ettiklerinize gitme durumum olmadı.Dövizcinin eski diyip bozdurmama/değiştirmeme sebebini bende anlamadım, bu döviz bürosu şahısa mı ait acaba?

Eğer şahısa aitse uyanıklık yapıp kur'un yüksekliğinden dolayı değiştirmemiş/bozmamış olabilir..Atm'de denemedim ama ismini vermeyeyim özel bir bankaya gittim ordaki çalışan personelde tedavülden kalktığını söyleyip açıkçası pekte ilgilenmedi.Kalan vaktimde devlet bankasına gideceğim birde orada deneyeyim şansımı

Gelişmeyi buradan yazmaya devam ederim.