Hocam direkt kendin global sitelerde satış yaparsan maalesef ki kargolar çok ama çok pahalı. Attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmez.
Bunun için aracı kullanman daha mantıklı.
N11 eihracat sistemine geçiyor. Başvuru kabul ediyorlar şu anda.
sistem o kadar güzel planlamışlar ki şaşırırsın.
Adım adım anlatayım.
1. Ürünlerini N11 de yurtiçi gibi satışa sunuyorsun.
2. Eihracat başvurun kabul edilince; ürünlerini ihracat havuzuna ekliyorsun. N11 tarafından yurtdışı mecralarda satışa sunuluyor.
3. Satış olunca N11'in anlaşma yaptığı kargoya teslim ediyorsun. (Sürat listede bildiğim kadarıyla)
4. Ürün faturanı da kargo firmasına kesiyorsun yani senin müşterin kargo oluyor.
5. Kargo firması da yurtiçi kargo fiyatlandırma ile sattığın kişiye ulaştırıyor
Ben başvurumu yaptım inceleniyor. Sonrasında 100-150 ürün seçerek deneyeceğim.
Ayrıca GG da da bu şekilde bir sistem var ama ayrıntısını çok bilmiyorum.
Hocam fikirleriniz için çok teşekkür ederim öncelikle.
Kendi mağazamda 9-13 dolar arası zaten toptan satıyorum. Amacım kargo parasıyla beraber amazon ve çeşitli sitelerden perakende olarak 29 dolar 35 dolar arasında satmaktır.. Bana 5-6 bırakması kafi.. Kargoyu maksimum 10 dolar olarak hesaplıyorum. Nasıl yapacağım kargo işini bilemedim.
kdv iadesi alamama durumlarını özellikle düşün derim hocam.
özellikle kargo üzerinden çıkan ve gümrük beyannamesi eksik yada tam olmayan veya hiç evrak düzenlenmeyen gönderilerde kdv geri alamama durumları çıkabiliyor
keşke toplu satabilsen ve faturayı kendi adına yapıp konteyner yada palet olarak sevk edebilsen o zaman eyvallah yurt dışı süper olur ama tek veya ufak mebla olan işlerde maalesef işin içinden çıkılamayan durumlar olabiliyor alt yapın çok iyi olmalı ve evrak işlerinden çok iyi anlamalısın gümrük birliği ülkesi olmadığımızı ayrıca unutmamak gerekir.
başarılar.
Teşekkürler hocam yorumunuz için..