Hocam köpek beni de çok kovalar, özellikle işim gereği gittiğim ücra yerlerde başıboş köpek arkadaşların kovaladığı çok oluyor. Konuyla ilgili Youtube'da bir adam bulmuştum, hangi köpeğe nasıl davranmanız gerektiğini anlatıyordu

Ama eşek detayıyla ilgili bilgi veremeyeceğim. Hayatımda 1 kez eşek gördüm, o da 4-5 yaşlarımdayken. Arkama bakmadan kaçtığımı hatırlıyorum. Yoksa dediğiniz gibi, bir insan kediden niye korkar yani.
Aynen öyle hocam insanlar hayvanlarla büyümeyi bıraktı bu yüzden sevgi merhamet yoksunu oldular hayvana saygı göstermeyenin insanlara saygısı hiç yoktur.
Migros gibi zincir marketlerde satılan mamalar pahalıya geliyor. Onun yerine eğer imkanınız varsa 15 kg'lık mamalardan alıp poşetlere bölerek yanınızda taşımanız daha tasarruflu oluyor. 15 kg'ı 60 TL civarına denk geliyor. Ben öyle yapmaya çalışıyorum.
Evimde de bir köpeğim var ve şunu asla unutmuyorum: Sokaktakiler de bizim.
Bu arada yeri gelmişken belirteyim: Kedi ya da köpeklere soğanlı, şekerli, patatesli yiyecekler asla vermeyin. Paket gıdalardan da uzak durun (bisküvi, kek, cips vs.) ne kendiniz tüketin ne de onlara verin.
İnşallah herkes bu kadar duyarlı olur hocam 😊
Yazda geliyor kapıların önüne bir kap su koymayı da ihmal etmeyelim.
İnşallah hocam 😊herkes yaparsa çok güzel olur
Ben de mahallede 500 kedi besleyen evde kalmış ruh hastalarına ayar oluyorum.
Belediye komple hepsini kısırlaştırsa keşke.
Menapoz ateşini kedilerden alıyor deli karılar.
Ne kadar uslupsuzca bir cevap olmuş ne yazık ki sizin gibileri sadece hayvanlara karşı aynı değil insanlara karşıda aynı. Peki o hayvanlara bakan kişiler neden o kadar zoruna gitti?
Evimde 5 kedi 2 kuş besliyorum.
Tüm siparişlerimi
temizmama.com dan veririm.
Sokak hayvanlarına özel mamalardan da isterim.
Ayrıca tavuk ciğeri marketlerde çok uyguna satılıyor. Haşlayarak mama ile karıştırıp sokak hayvanlarına dağıtıyorum.
Mümkün olduğunca kedilere köpekelre mahalledeki birşeyler vermeye çalışıyorum benimde maddi durumum kötü gidip köpek maması filan alamıyorum ama süt koyuyorum su koyuyorum özellikle yazın eve tavuk alırsak kalanları koyuyorum keşke zengin biri olsamda hem sokakta zor durumda olan insanları hem hayvanları beslesem cok şeyler alsam ama maddi durumu bu forumda cok iyi insanlar var Lütfen zor durumda olan herkese yardım edin yoksa Allah bir gün o kazandığınız paraları sizden alır ve gerçekten ne olduğunuzu şaşırırsınız..
Aynen öyle herkes kazancının %1 ini bir şeyler yapsa sadece hayvanlara değil insanlara da belkide dünya çok daha güzel olacaktır.
Bir kez 10 kiloluk kedi maması almıştım arabanın arkasına attım. Devamlı geçtiğim bir yerde çok sayıda kedi var onlar için almıştım. Her geçişimde 1-2 KG kadarını dökmüştüm. Nasıl koşuşturmuşlardı mamaya. Maddi imkanım el verdikçe devam edeceğim bunu yapmaya. İmkanı ve fırsatı olanlar bu şekilde yapabilir. Hayvanları unutmamak her zaman hatırlamak gerekir. Ağzı var dili yok hepsinin. Kedi veya köpek fark etmez.
Bu kadar güzel düşündüğünüz için Allah her zaman yerinş doldurur eminim ki 😊 yapılan iyilikler asla karşılıksız kalmıyor.
valla apartmanda oturuyoruz balkonun kenarına bulgur döküyor annem her sabah akşam kuşlar kumrular yiyip bitiriyor küçük bir kapla da su koyuyoruz onu pek içmiyorlar, kedi köpek görünce birşeyler bulabilirsem koyuyorum önlerine
Tüm insanlarda anne merhameti olsa keşke 😊
Birileri duyarsız olunca biri de kendince duyarlı davranarak hepsini beslemeye çalışınca bu ruh hastalığı ise size bir şey diyemem.
Ama uslubunuz son derece yanlış.
Ben de ruh hastasıyım o zaman sizin bu yazdıklarınıza göre. Onlarca kedi ve köpek besliyorum.
Kimse kedilerle ilgilenmeyince doğal olarak ben beslemeye çalışıyorum elimden geldiğince kedileri.
Üstüne üstlük yan komşum kedilerin bahçesine girmesini istemediği için bahçesine kedi katili bir köpek aldı. Köpekle ilgilendiği bile yok insan müsveddesinin.
Şimdi kimler ruh hastası acaba?
İnsana akıl verilmiş diyeceğim, onu da anlamayacaksınız. Vicdan mesela?
Neyse, uzar gider bu konu.
İyi forumlar herkese.
Boşverin zaten böyle dengesiz insanlar her zaman var zaten bunlar olmasa herkes çom daha rahat ederdi.
Aslında evde yemek artıklarını çöpe atmamak lazım,yemek artıklarını ayrı bi poşete ayırıp çöp yanlarına koysak çok güzel olur.Hatta bununla ilgili bi proje yapılsa etrafın kirlenmemesi adına iyi olur.
Oda mantıklı yani çöpe gideceğine bir hayvan nasiplensin.
O kadınların hepsi eli öpülesi melek gibi kadınlar herkesin yüreği yetmez onların yaptığına.
Aynen öyle hocam bazı kendini bilmez kişilerde o kadınları kötülüyor. Dünyaya zerre yararı olmayan yararlı kişilere dil uzatıyor. Ancak konuşur