Merhaba,
Arkadaşlar niche İngilizce sitelerde kaç makale gereklidir ? Google gerçi hiç sallamıyor gibi geliyor bana ama sorayım dedim. Bir site yaptım google görmezden geldi resmen 40 makale olmuştu. Niche değildi. En azından bir kaç hit beklerdim.
Yani diyelim vücut-organlar-böbrek-böbrek taşı diye kategorimizi belirledik. Domaini aldık.
Mesela aramızda spyfu vs. Kurdu olan varsa bir deneme yapalım. Bu kelimede kaç makale gerekir ? Google ne zaman umursamaya başlar ?
Yani sonuçta niche ve bence en fazla böbrek taşı ile ilgili 100 makale yazılsa yeter.
100 makale 1000 kelimeden 1400 dolar eder. (1000 kelimelik makale 14$ yabancı makale sitelerinde ana dili İngilizce olanlara yazdırıyoruz. Bir site vardı USA vatandaşlık numarası gibi bişey istiyordu. Kesin yani.)
Şimdi 1400 dolar harcadık. Hadi diğer giderler le seosuz 1600 dolar harcadık diyelim.
(Bizimkilere çeviri olayıyla yazdırırsak 5000 TL gidiyor bu arada. Karar sizin)
Yani aylık 50$ da olsa getirisi olur mu acaba ?
Bence artık Türkiye de website yapmayalım. Reklamverende haklı millette para yokki alsınlar. O da reklama ödeyeceğini karına göre hesaplıyor. Sizin de e ticaret siteleriniz var. Reklama çok az verip inanılmaz kar yapıosanız söyleyin.
Neyse genel olarak sizce yabancı niche sitede kaç makale olmalıdır ?
En az aylık 50$ kazandırabilmesi için ?