Google merchant centerda epin satışı yapan sitemizin reklamları engellendi. Sebep ise "Hesap şu politikanın ihlali nedeniyle askıya alındı: Desteklenmeyen Alışveriş içeriği (Para Birimi)" olarak görünüyor.
Google ile görüştüğümde bu tarz ürünlerin reklamının Google Alışveriş reklamlarında yapılmasının yasak olduğunu söylediler. Kendilerine bütün sitelerin yaptığını belirttim, şikayet ederseniz kapanır dediler. Bende şikayet etmek istemiyorum açıkçası,sonuçta herkes para kazanıyor bu işten.
Sitede fiziksel kargolanan ürünlerden 30-40 tane merchants dosyasına ekleyip yeniden inceleme talebinde bulundum. Gelen cevap ise şöyle oldu,
"İlgili ürünlerin feed dosyanızdan kaldırıldığını ancak websitenizde hala satışının devam ettiğini görüntülediğimiz için ne yazık ki hesabınızı etkinleştiremedik. Lütfen Merchant Center ile alışveriş reklamlarına devam edebilmeniz için politikaya tabii ürünleri feed dosyanızdan ve hesabınızdan kaldırın. "
Fakat burada kendi dedikleri ile çelişiyorlar. Ve politika kurallarında da feed dosyasından kaldırmamızın yeterli olduğu yazıyor. Oysa bana gelen cevap web sitemde satış devam ettiği için etkinleştiremedik oldu. Bu konuyu nasıl çözebilirim ? Nasıl tekrar reklam çıkabilirim o kısımda ? En az 30 tane farklı site reklam çıkıyor orada sonuçta.