Guatr olabilir hocam. Bende öyleydim birisi bir şey derdi soru sorardı patlardım bir şey yokken. Doktora gittim guatr yüzünden kaynaklanıyormuş, sinire sebebiyet veriyormuş.
Yok hocam, her şeyin kontrolünü yaptırdım doktoruma, doktor stresten uzak dur, rahatlamaya çalış çok germe kendini falan dedi. Psikolojik olabilir dedi. Yani hayatım stresli değil bir şey değil, mutluyum anasını satayım ama bu olay beni huzursuz ediyor sadece.
Kardeşim geçmiş olsun. Bende bir anda büyük tepkiler verirdim ama bunu kendi içimde çözdüm. Öncelikle arkadaş çevresi olabilir diye bilirim. Sevdiğin işi yapmaya çalış, Eğer yapmak istemediğin bir şey varsa başka işle uğraş onu düşünme. Bol bol yürü temiz hava şart ve olabildiğince orman havası veya deniz havası olsun. Gülümsemeye çalış yani sinirlenince ona gül çünkü gülmekte bir tepki veya söyleyeceğin lafı önce düşün sonra söyle. Bir başka önerimde söylemeden önce 5 defa derin nefes al ver. O 1 - 2 dakikayı söylemeden geçir onun yerine bolca nefes al ver. Sonrasında söylemdin diye çok mutlu olacaksın.
Bu nefes alıp verme olayını tavsiye etmişti herkes zaten ama daha çok sinirlendirdi beni. Sinirlenince susarsam komaya falan girerim herhalde