Merhaba,
Bulut sunucuya panel kuracağım. VestaCP, Cyberpanel vs Plesk panel arasında kaldım.
Plesk panel ücretsiz değil ancak trial lisans ile yıllarca kullanabilirim sanırım.
Centos web panel önermeyin. Çok yavaş ve çok hata bulduğum için kullanmak istemiyorum.
Önerilerinizi bekliyorum.
Merhaba aTKn94,
Vestacp maalesef sık sık yeni exploitleri ortaya çıkan ve hack edilme riski olan bir yapıya sahip. Ancak uzman kişilerin elinde güvenli hale getirilebilir görüşündeyiz. Vestacp de güvenlik sorununu halleder iseniz NGINX + PHP-FPM yapı altında web siteleriniz gayet verimli çalışacaktır.
Cyberpanel ise içerisindeki openlitespeed ile güzel verimler alabileceğiniz bir yapıya sahip. Ancak testlerimize göre çok sayıda web site ekli ise tam olarak verimli çalıştığını söylemek güç. Yinede örneğin wordpress gibi sitelerde litespeed cache eklentisi ile performans arttırma şansınız olmaktadır.
Plesk panel genel olarak en günceli, en güvenlisi olduğundan NGINX + PHP-FPM modunu bu panel altında da kullanabileceğinizden, daha risksiz ve verim alınabilecek bir paneldir diyebiliriz. Plesk panelde de kendisine ait arka planda çalışan yazılımların, zamanlanmış görevlerin olduğunu ve kısmi de olsa ek kaynak tüketimleri yaptığını söyleyebiliriz. Elbette bize göre güvenlik her zaman ön planda olmalıdır.
İyi çalışmalar dileriz.