Uzun süredir farklı sektörlerde farklı projelerde bulundum. İlk zamanlar tek yaptığım, hangi anahtar kelimede yükselmeyi hedefliyorsam, o anahtar kelimelerde domainler alıp Wordpress kurar, biraz içerik ekledikten sonra indexlenmesini beklerdim. Sektörler, SEO açısından yoğun çalışma yapılmayan veya yapılmayacağını düşündüğüm sektörler olurdu. Bu nedenle de backlink tanıtım vb. herhangi birşey almadan, genellikle 1. haftasında ilk 3'e girerdim. Tabi bahsettiğim konu bundan 3-4 yıl öncesine ait.
Aynı şekilde devam ederken Google algoritmalarının değiştiğini farkettim. Bu konuda da bahsi geçen "Sitenizi uçuruyoruz!" , "Bu backlink paketleriyle kesin yükseleceksiniz!" gibi gerçekten uzak, ama denemeye değer olduğunu düşündüğüm paketler de satın alarak tecrübe edindim. Tabi bu paketler siteye havai fişek etkisi yarattı ve bir süre sonra etkisini yitirdi. (Tabi ilk etkisi nedeniyle ilgili kişilere +trade ve iyi yorumlar yazdım) Sonrasında, yine forumda SEO uzmanı arayışlarımla birkaç sözde "SEO UZMANI" ile çalışma yapsam da ufak tefek etkilerin haricinde birşey göremedim. Görüştüğüm ve çalıştığım "SEO UZMANLARI" ile biryere gelemeyeceğime kanaat getirdim. (Konusunda gerçek anlamda uzman kişileri tenzih ederim! Ama ben o uzman kişilere maalesef ulaşamadım.)
Kendim işe koyulmam gerektiğini düşünerek araştırma yapmaya başladım. Bulunduğum sektör alanında çok zor olan bir sektördü ve rekabet de oldukça yüksekti. Rakip siteleri incelemek ve bu doğrultuda bir çalışma yapmak için AHREFS, Keywords.io gibi sitelerin toollarının kullanıldığını öğrenince Youtube, Udemy gibi platformlarda, bu sitelerin nasıl kullanılması gerektiği konusunda videolar izleyerek başladım. Öğrenimi tamamlandıktan sonra da premium üyelikler açarak işe koyuldum. (Biraz hırs yaptığım doğrudur

)
Öncelikle forumda, konusunda uzman bir arkadaşla anlaşarak, site içi SEO optimizasyonunu yaptırdım. Alanında iyi bir makale yazarı ile anlaşma yaparak, günlük düzenli 10 tane olmak üzere, ortalama her biri 600 ila 1000 kelime arasında, gerçekten insanların okuyacağı türden makale hizmeti satın alarak ana sitemin içeriklerini oluşturdum. (hergün hala 10 adet makale giriyorum.) Ardından, gerek rakip site analizleri, gerekse araştırmalarım sonucunda, A Class IP'lerden oluşan paravan blog ağını, forumda bu konuda işinin ehli olan bir arkadaşla inşaa ettik. Arada derede farklı sitelerden tanıtım yazısı alsak da iyi bir paravan blog ağı kurduk. (Wordpress, Blogger gibi ücretsiz blogların pek etkisinin olmayacağını düşündüğümden, A Class IP'lerden oluşan bir blog ağı oluşturduk.)
Kişisel deneyimlerime göre bu şekilde bir SEO çalışması, en azından benim için başarı sağladı.
Bence SEO, öncelikle sabır! Günlük düzenli özgün içerik, rakip SEO analizi ile birlikte bir backlink ağı (kendi paravan bloglarınız + tanıtım yazıları). Ben bu şekilde başarı elde ettim. Başka arkadaşlar da deneyimlerini paylaşırsa, SEO konusunda bilgi sahibi olmayanlar da yararlanır, kendi tekniklerini geliştirebilir veya bir SEO uzmanından destek alınacaksa da bilinçli bir müşteri olabilir.
Sorunun cevabına gelecek olursak, SEO diye birşey vardır

Ama gözlemlediğim, rakipler hacklink de kullandıkları için başarı geç geliyor. Ya rakipleriniz gibi davranrak, aşırıya kaçmadan rakiplerinizin hacklink yöntemlerini de kullanacaksınız, ya da "YA SABIR" diyerek devam edeceksiniz. Çünkü şuanda maalesef rakiplerin hacklinkleri nedeniyle sabır tarafında olsam da arada şeytan dürtmüyor değil