torino7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
net.tr sadece yer sağlayıcıları için değil mi? Yarın bir gün kapanırsa tüm emekler çöp olur

Bu arada çok görüyorum "bu site nic.tr tarafından durduruldu" uyarısını. Ben adıma kayıtlı com.tr kullanırken bile kapanma korkusu yaşıyorum belli olmaz bunların işi. En iyis com-net sanırım
Merhaba;
Hayır, o söylem kulaktan kulağa oluşmuş bir bilgi kirliliğidir. Net.tr "internet hizmeti" verecek olan, kişi yada kurum fark etmeksizin herkes tarafından alınabilir.
Ben net.tr uzantılı birçok proje yaptım, uzun süreler yayında kaldı. Örneğin ip.net.tr adresine IP adresi sorgulama sitesi yapıp 2 yıl kadar yönettim. Google'da da ilgili kelimelerde güzel yerlere geldiği zamanlar oldu.

Aşağıdaki linkten net.tr butonuna tıklayarak görebilirsiniz.
https://www.nic.tr/index.php?PHPSESS...USRACTN=ALLCON
Alıntı
  • İnternet hizmeti vereceğini beyan ederek "net.tr" uzantısı için başvuran kişi ya da kuruluşlar için, başvurunun ayrıntılarını içeren ve yapılacağı taahhüt edilen web sayfanın yapılmadığının tespiti durumunda, ilgili alan adının silineceğinin kabul edildiğini belirten bir dilekçe (kişi adına yapılan başvurularda ilgili kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte).